Ενας άνδρας από την πόλη της Σόμα, όπου έγινε η τραγωδία στο ορυχείο, δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον χαστούκισε «ακούσια» στη διάρκεια συμπλοκής στις 14 Μαΐου. Το βίντεο που φέρεται να δείχνει το περιστατικό, αν και η εικόνα δεν είναι καθαρή, έκανε τον γύρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, και η κίνηση του Ερντογάν καταδικάστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πλήθος των ανθρώπων γύρω από τον Ερντογάν στο βίντεο, το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο, καθιστά δύσκολο να διακρίνει κανείς τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Αλλά στην αρχή του βίντεο ακούγονται πολλοί άνθρωποι να αποδοκιμάζουν και να σφυρίζουν στον Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια φαίνεται να ξεχωρίζει έναν διαδηλωτή και να του λέει «Ελα να με γιουχάρεις εδώ κατά πρόσωπο».

Μετά, το αγνώστων στοιχείων άτομο μπαίνει σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ, και ο Ερντογάν φαίνεται να τον ακολουθεί, με τους βοηθούς και τους σωματοφύλακές του. Ο πρωθυπουργός φαίνεται στη συνέχεια να κουνάει την γροθιά του στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, μέσα σε συμπλοκή, και τέλος το βίντεο δείχνει τον Ερντογάν να φεύγει από την περιοχή μαζί με την ομάδα ασφαλείας του.

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων λένε ότι το βίντεο δείχνει τον Ερντογάν να χτυπάει τον διαδηλωτή, αν και δεν είναι σαφές από το υλικό αν η γροθιά του έχει όντως στόχο κάποιον ή αν ο πρωθυπουργός κουνάει το χέρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την άλλη μέρα, ο Τανέρ Κουρούτζα εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό Kanal D και είπε ότι εκείνος ήταν το πρόσωπο που παρενόχλησε η συνοδεία του Ερντογάν στο σούπερ μάρκετ. Δήλωσε ότι ήταν τακτικός πελάτης του μαγαζιού και βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν οι σωματοφύλακες οδήγησαν τον πρωθυπουργό μέσα στο σούπερ μάρκετ, καθώς αναζητούσαν ένα ασφαλές μέρος από τις διαμαρτυρίες.

«Δεν ήμουν ένας από τους διαδηλωτές. Ηρθα ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό. Καθώς οι σωματοφύλακές του άρχισαν να σπρώχνουν, ο πρωθυπουργός έκανε δυστυχώς κάτι χωρίς να το θέλει και με χαστούκισε, γιατί ήταν εκνευρισμένος με το πλήθος και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του», είπε ο Κουρούτζα.

Δείτε το βίντεο: