Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης των δύο ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχε υποβάλει ο προφυλακισμένος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Με το βούλευμα το Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Προέδρου Εφετών Ναυσικάς Φράγγου έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσης αφού όσα «καταγγέλλει» στο αίτημά του ο κατηγορούμενος αποδεικνύονται ως αβάσιμα. Το Συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος επίσης χαρακτήριζε ως αβάσιμα τα επιχειρήματα του Λαγού.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη αλλά, λόγω του αιτήματος, επί δυο εβδομάδες δεν προχώρησε καθόλου η ανάκριση, γεγονός που προβληματίζει τους δικαστές αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να εξαντληθεί το 18μηνο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός φυλακής και κατηγορούμενοι, οι οποίοι βαρύνονται για κακουργήματα! Ερωτήματα γεννώνται και για το γεγονός τού πώς μπορεί κάτι τέτοιο σε περίπτωση που και οι άλλοι 65 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αποφασίσουν να κωλυσιεργήσουν με παρόμοια δικονομικά τερτίπια.