Μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, «αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε,» σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μόνο μέσα στην κρίση έχει λόγο ύπαρξης και δεν ξέρει τι θέλει και τι λέει.