Είμαι κάτοικος εξωτερικού εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Στην Ελλάδα έχω ένα παλιό, διώροφο σπίτι (γονική κληρονομιά), το οποίο σπάνια ανοίγει.
Στο σπίτι αυτό δεν υπάρχει τηλεόραση.αλλά και αν υπήρχε δεν θα έπιανε τίποτε, καθότι από την πολλή «ανάπτυξη» της πόλης όπου βρίσκεται, έχει περιβληθεί από τεράστιες πολυκατοικίες που δεν επιτρέπουν καμία διείσδυση κυμάτων: όχι μόνο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών, αλλά ούτε και τηλεφωνικών. Δύσκολα πιάνει τηλέφωνο στο σπίτι.
Παρόλα αυτά εξακολουθεί να έρχεται ο λογαριασμός της ΝΕΡΙΤ, που εμφανίστηκε πάλι καμαρωτός με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όπως καταλαβαίνεις πληρώνω για ένα αγαθό που δεν απολαμβάνω, αλλά και που να ήθελα δεν θα μπορούσα. Φαντάζομαι ότι αυτό θα συμβαίνει για διάφορους λόγους και σε άλλους συμπολίτες μας.
Παρενθετικά να πω ότι στη χώρα που κατοικώ – αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, – δηλώνει κάποιος αν έχει και βλέπει τηλεόραση, και τότε μόνο πληρώνει τη συνδρομή.
Ας χαιρόμαστε λοιπόν τη δημοκρατικώτατη και δικαιώτατη χώρα μας.



