Η γενιά των αδιάβροχων συσκευών ή των συσκευών που βάζουν το «μαγιό» τους και ετοιμάζονται για υποβρύχιες βουτιές είναι πλέον γεγονός. Αμφίβια κινητά και πληκτρολόγια που αντέχουν στο πλύσιμο, μαγιό με ενσωματωμένες τσέπες που σφραγίζουν το περιεχόμενό τους, θήκες που φιλοξενούν ηλεκτρονικές συσκευές πάσης φύσεως και νέα υδροφοβικά υφάσματα σε ρόλο δεύτερου «δέρματος» αποτελούν ένα δροσερό δείγμα για ένα πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι.
ΜΑΓΙΟ ΜΕ «ΣΤΕΓΝΟ» ΤΣΕΠΑΚΙ
Το ιδανικό μαγιό για τους λουόμενους που δεν επιθυμούν να αφήνουν τα πολύτιμα υπάρχοντά τους αφύλακτα στην παραλία την ώρα που τσαλαβουτούν δημιούργησε ένας αμερικανός σχεδιαστής.
Ο λόγος για τον Τομ Τέρνερ από το Σολτ Λέικ Σίτι, ο οποίος έφτιαξε ένα μαγιό με κρυφή τσέπη, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει πάντα… στεγνό!
Το μυστικό κρύβεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη αδιάβροχη θήκη που βρίσκεται στο εσωτερικό της τσέπης και επιτρέπει την ασφαλή φύλαξη του κινητού τηλεφώνου, των χρημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.
Το μόνο βέβαια που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσει ο χρήστης, εκτός και αν θέλει να δει κατά πόσο επιπλέουν όλα τα παραπάνω, είναι να κλείσει το καπάκι της τσέπης του.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΕΠΛΥΝΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!

Σύμφωνα με μελέτες, το πληκτρολόγιο συγκεντρώνει περισσότερα βακτήρια ακόμη και από τη λεκάνη της τουαλέτας. Αν λοιπόν σας έρχεται να πάρετε το πληκτρολόγιό σας ανά χείρας και να του ρίξετε ένα καλό… σαπούνισμα, με το Logitech Washable Keyboard K310 μπορείτε πολύ απλά να το κάνετε.
Το αδιάβροχο και «ετοιμοπόλεμο» πληκτρολόγιο έχει λεπτό σχεδιασμό για άνετη πληκτρολόγηση. Η «μπουγάδα» του, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της εταιρείας, θα πρέπει να γίνεται μόνο στο χέρι με ήπιο σαπούνι και ένα μαλακό πανί.
Οι κολυμβητικές ικανότητες του αμφίβιου πληκτρολογίου του επιτρέπουν βουτιές σε νερό βάθους 30 εκ. σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου. Το καλώδιο USB για τη σύνδεσή του με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει ωστόσο να παραμένει στεγνό.
ΥΔΡΟΦΟΒΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ
Ενα υδροφοβικό ύφασμα νέας γενιάς το οποίο διώχνει νερό και ιδρώτα ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.
Το νέο ύφασμα αντιδρά όπως ακριβώς και το ανθρώπινο δέρμα, δημιουργώντας σταγονίδια από ένα υγρό που πέφτει στην επιφάνειά του και επιτυγχάνοντας έτσι να το απομακρύνει. Το εν λόγω πανεπιστημιακό τμήμα θεωρείται πολύ δυνατό στον τομέα των «microfluidics», που επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη μικροσυσκευών που κλείνουν ένα ολόκληρο εργαστήριο σε ένα τσιπάκι και με τη βοήθεια μικροκαναλιών ελέγχουν τη συμπεριφορά του υγρού στοιχείου.
Το νέο ύφασμα αποτελείται από υδροφοβικό νήμα που απορροφά τα σταγονίδια του νερού από τη μια πλευρά του υφάσματος και τα αποβάλλει από την άλλη.

«Το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήσαμε περίπλοκες τεχνικές ύφανσης σημαίνει ότι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μαζική παραγωγή εύκολα»
εξηγεί ο ερευνητής Σιγιουάν Ζινγκ.
Τα νέα ευρήματα έχουν ήδη μαγνητίσει το ενδιαφέρον εταιρειών παραγωγής αθλητικού ρουχισμού καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα γενιά πιο άνετων και δροσερών ρούχων.
«ΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ» ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Αν ανήκετε στην ομάδα εκείνων που λατρεύουν να απαθανατίζουν τις καλοκαιρινές βουτιές τους, τόσο έξω όσο και μέσα στο νερό, τώρα υπάρχει η θήκη αδιαβροχοποίησης φωτογραφικής μηχανής DiCApac.
H πλαστική θήκη σφραγίζεται με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται στεγανοποίηση της συσκευής που κλείνει στο εσωτερικό της τσεπάκι κάθε φορά, με αποτέλεσμα να παραμένει στεγνή ακόμη και μέσα στο νερό.
Η υποβρύχια θήκη διαθέτει ακόμη ενσωματωμένο φακό επάνω στον οποίο εφαρμόζει ο φακός της κάμερας. Παρ’ όλα αυτά, απευθύνεται σε μοντέλα φωτογραφικών μηχανών συγκεκριμένου μεγέθους οι οποίες εφαρμόζουν καλά στα απαιτούμενα σημεία.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει ήδη προνοήσει για «βρεγμένες» εξορμήσεις στην παραλία ή στα χιόνια και έχει δημιουργήσει παρόμοιες θήκες και για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως π.χ. ταμπλέτες και smartphones.
«ΒΟΥΤΙΑ» ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ονομάζεται NUU Splash Waterproof Bluetooth Speaker και είναι το ηχείο με το οποίο οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να βουτήξουν κυριολεκτικά στην πισίνα.
Το ασύρματο ηχείο συνδέεται με την επιθυμητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας Bluetooth. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το ηχείο παντός καιρού είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη, μπορεί να απέχει από τη συσκευή αναπαραγωγής 10 μέτρα, ενώ η μπαταρία του αντέχει 10 ώρες συνεχούς μουσικής ή 240 ώρες αναμονής.
Το παιχνιδιάρικο ηχείο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό μουσικό σύντροφο στις διακοπές διατίθεται σε πράσινο, μπλε, γκρι, κόκκινο και μαύρο χρώμα, ενώ η τιμή του –λόγω των κολυμβητικών ικανοτήτων του –αγγίζει τα 99 δολάρια (δηλαδή, περίπου 77 ευρώ).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ