Μια εταιρεία στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα προϊόν που υλοποιεί κυριολεκτικά το ρητό «εργασία και χαρά». Μάλιστα δίπλα στην εργασία και την χαρά το TrekDesk υπόσχεται και καλύτερη υγεία σε όσους το χρησιμοποιήσουν. Πρόκειται για ένα γραφείο που μπορεί να προσαρμόζεται σε διαδρόμους γυμναστηρίου.

Εργασιακή γυμναστική

Στο TrekDesk μπορεί να τοποθετήσει κάποιος όλες τις απαραίτητες συσκευές για να κάνει τη δουλειά του, τηλέφωνα, υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ. Ετσι την ώρα που εργάζεται ταυτόχρονα περπατάει πάνω στον διάδρομο. Είναι βέβαιο ότι με αυτό τον τρόπο ο χρήστης του TrekDesk θα ασκείται δεν είναι όμως βέβαιο αν θα είναι το ίδιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός σε αυτό που κάνει. Δεν είναι και τόσο εύκολο να πληκτρολογείς ενώ περπατάς…

Οι κατασκευαστές πάντως απάντησαν με ανακοίνωση σε αυτές τις ανησυχίες. «Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση και η παραγωγικότητα αυξάνεται αν κάποιος εργάζεται ενώ περπατάει. Ο χρήστης διαπιστώνει αμέσως ότι εργαζόμενος σε έναν διάδρομο δεν νιώθει την συνήθη κούραση μετά από πολύωρη εργασία ή μετά από κατανάλωση τροφής. Το περπάτημα αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κάτι που σημαίνει ότι το άτομο διατηρεί την οξύνοια και την προσοχή του σε αυτό που κάνει» αναφέρει η ανακοίνωση. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν μάλιστα ότι το TrekDesk έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο στην παραγωγικότητα όσο και στην ψυχική διάθεση του ατόμου που το χρησιμοποιεί.