Σύνοδος Κορυφής: Εκτός ατζέντας το ελληνικό πρόβλημα

Δεν θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 – 29 Ιουνίου, είπε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Δευτέρα.

Δεν θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 – 29 Ιουνίου, είπε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, επαναλαμβάνει ότι αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο Βεστερβέλε φάνηκε την περασμένη εβδομάδα να προτείνει να δοθεί παράταση χρόνου στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η γερμανική κυβέρνηση επέμενε διαφορετικά.

«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει», επέμεινε, σε δηλώσεις που έκανε πριν από μια τακτική συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις», είπε στους δημοσιογράφους, μιλώντας για την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη. «Είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Η κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Θα είναι μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη. Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τεστ που εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε και πρέπει να ελέγξουμε. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το να υπερβούμε μια κρίση χρέους. Και αυτή η κρίση χρέους απαιτεί αξιοπιστία απ’ όλους τους εταίρους», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk