Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Πέμπτη 12 Ιανουαρίου- η τελετή απονομής των 2012 Critics’ Choice Awards στο The Hollywood Palladium, στο Λος Άντζελες με την «αφρόκρεμα» του Χόλιγουντ να δίνει το λαμπερό παρών.

Ανάμεσά σε αυτούς που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της 17ης Απονομής των Βραβείων της Ένωσης Κριτικών ήταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ συνοδευόμενος από την σύντροφό του Στέισι Κέιμπλερ, Έμμα Στόουν, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Κλοέ Γκρέις Μορετζ, Μπραντ Πιτ, Τίλντα Σουίντον, Σαρλίζ Θερόν, Κίρστεν Ντανστ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μάρτιν Σκορτσέζε, Κάρι Κίγκαν, Τζέσικα Τσαστέιν, Ελ Φάνινγκ, Νταϊάν Κρούγκερ, Σαϊλέν Γούντλεϊ, Τόμας Χορν, Πολ Ραντ, Οκτάβια Σπένσερ, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μπάζι Φίλιπς, Μπεν Κίνσλεϊ, Άννα Ο Ράιλι κ.α

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Μάικλ Χαζαναβίσιους, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «Καλύτερος σκηνοθέτης» για την ταινία «The Artist» η οποία απέσπασε επίσης άλλα τρία βραβεία: «Καλύτερης ταινίας», «Καλύτερης μουσικής» και «Καλύτερων κοστουμιών».

Ακολούθησε η ταινία «The Help» με τρία βραβεία, εκ των οποίων τα δύο ήταν αυτά της «Καλύτερης ηθοποιού» και «Καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου» που απονεμήθηκαν στις Βιόλα Ντέιβις και Οκτάβια Σπένσερ αντίστοιχα. Ωστόσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί της ταινίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της Ένωσης Κριτικών(Broadcast Film Critics Association) καθώς τους απέδωσαν τον τίτλο «Καλύτερο καστ ταινίας».

Το βραβείο «Καλύτερης ανδρικής ερμηνείας» απέσπασε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τον ρόλο του στην ταινία «Οι Απόγονοι», ενώ ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος έχει σαρώσει όλα τα βραβεία των Ενώσεων κριτικών στην κατηγορία του Β΄Ανδρικού ρόλου, πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στη συλλογή του για τον ρόλο του στο «Beginners».

Ανάμεσα στους νικητές ήταν καιο Γούντι Άλεν που κέρδισε το βραβείο «Καλύτερο σενάριο» για το «Midnight in Paris», ο νεαρός Τόμας Χορν που αναδείχθηκε σε «Καλύτερος νέος ηθοποιός» με την συμμετοχή του στο «Extremely Loud and Incredibly Close» αλλά και ο Μάρτιν Σκορτσέζε ο οποίος παρέλαβε το «Critics’ Choice Music+Film Award» από τα χέρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω τίτλος είναι καινούριος -καθώς δόθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στον Κουεντίν Ταραντίνο- και στόχο έχει να τιμήσει τους σκηνοθέτες που αγγίζουν το κοινό με τον συνδυασμό της εικόνας και της μουσικής των ταινιών τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους νικητές της 17ης Απονομής των Critics’ Choice Awards