Με αφορμή τη διεξαγωγή του Αναρριχητικού Φεστιβάλ, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, οι ξενοδόχοι της Καλύμνου προσκαλούν τους λάτρεις – και όχι μόνο – του δυναμικού σπορ στον «παράδεισο της αναρρίχησης στο Αιγαίο», σε μια περίοδο που τα δωμάτια διατίθενται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Κάτι που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για όλους.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για την αναρρίχηση στην Κάλυμνο είναι μεγάλο, καθώς το νησί διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα και ποιοτικότερα αναρριχητικά πεδία. Επιπλέον το κλίμα είναι ιδανικό για το άθλημα όλον τον χρόνο (από Μάρτιο έως και τέλος Οκτωβρίου) και με λίγες βροχές. Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ, το οποίο στηρίζουν όλα τα μέλη της Καλυμνιακής Ενωσης Ξενοδόχων, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων: διαγωνισμό Μπούλτερινγκ, διαγωνισμό φωτογραφίας, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παρουσιάσεις, πάρτι και, φυσικά, πολλή αναρρίχηση.

Για τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο οι χρεώσεις στα ξενοδοχεία δύο και τριών αστέρων ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Πληροφορίες για κρατήσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Καλυμνιακής Ενωσης Ξενοδόχων (www.kalymnos-hotels.com).

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της Δωδεκανήσου με όμορφα τοπία και παραλίες, μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία όπως αρχαίους ναούς, μεσαιωνικά κάστρα και παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, καθώς και πολυάριθμα μουσεία. Επιπλέον η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Το νησί αποτελεί και έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη πρωτίστως του αναρριχητικού και δευτερευόντως του καταδυτικού και του σπηλαιολογικού τουρισμού. Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.

Με τον έγκαιρο προγραμματισμό των διακοπών σας, θα επωφεληθείτε όχι μόνο από τις χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων αλλά και από τους φτηνότερους ναύλους. Εκεί θα φτάσετε είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς (απευθείας πτήση για Κάλυμνο ή πτήση για Κω και από εκεί με μετάβαση 30′ μέχρι την Κάλυμνο). Και μην ξεχνάτε τις πολύ ελκυστικές τιμές των τοπικών εστιατορίων και λοιπών τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες καθιστούν την Κάλυμνο έναν από τους πλέον προσιτούς προορισμούς της Ελλάδας.