Αξελ Βέμπερ: Αισιοδοξεί για τη Γερμανία

Ραγδαία ανάκαμψη και θεαματική μείωση της ανεργίας στη Γερμανία θα αφήσει ως «παρακαταθήκη» ο Αξελ Βέμπερ στον διάδοχό του στη Bundesbank.

Ραγδαία ανάκαμψη και θεαματική μείωση της ανεργίας στη Γερμανία θα αφήσει ως «παρακαταθήκη» ο Αξελ Βέμπερ στον διάδοχό του στη Bundesbank.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας προβλέποντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του 2011 θα αγγίξει το 2,5%.

Όσο για τις ευοίωνες προβλέψεις αναφορικά με την απασχόληση επικαλέστηκε τα στατιστικά που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτά το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων σε σχέση με το σύνολο του ενεργού πληθυσμού μειώθηκε στο 7,3%, το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας.

Ο γερμανός τραπεζίτης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της καθιερωμένης συνέντευξης για την πορεία της οικονομίας προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τα άμεσα σχέδιά του. Όπως διευκρίνισε δεν θα επιστρέψει αμέσως στην παλαιά του έδρα στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας μετά την επικείμενη αποχώρησή του από τη Bundesbank.

Προηγουμένως θα κάνει μια «στάση» ενός ακαδημαϊκού έτους στο Σικάγο για να θα διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε ένα από τα «κάστρα του νεοφιλελευθερισμού». Εκεί όπου έχουν διδάξει δηλαδή οικονομολόγοι όπως ο Μίλτον Φρίντμαν δίνοντας σάρκα και οστά στην περιώνυμη «σχολή του Σικάγου» που πρεσβεύει τη μη παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη αγορά και την αυστηρή μονεταριστική πολιτική των κεντρικών τραπεζών για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk