ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ DΝΑ

Από τα «χρυσά» στασούπερ υγιεινά μήλα

Διεθνής ομάδα από 86 επιστήμονες ολοκλήρωσε την αποκωδικοποίηση της ποικιλίας μήλων Γκόλντεν (τα κίτρινα μήλα) ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία νέων ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες, πιο εύγευστα αλλά και πολύ πιο υγιεινά από τα υπάρχοντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποκωδικοποίηση μπορεί να δημιουργήσει ποικιλίες που θα περιέχουν αυξημένες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΛΟΝΔΙΝΟ Διεθνής ομάδα από 86 επιστήμονες ολοκλήρωσε την αποκωδικοποίηση της ποικιλίας μήλων Γκόλντεν (τα κίτρινα μήλα) ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία νέων ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες, πιο εύγευστα αλλά και πολύ πιο υγιεινά από τα υπάρχοντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποκωδικοποίηση μπορεί να δημιουργήσει ποικιλίες που θα περιέχουν αυξημένες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμη και για ανάπτυξη ποικιλίας που θα περιέχει ουσίες οι οποίες θα καταστέλλουν την όρεξη και έτσι θα αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική και άκρως υγιεινή λύση σε άτομα που θέλουν να κάνουν δίαιτα. Οπως αναφέρουν, μια «ποικιλία διαίτης» μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά σε λιγότερο από πέντε έτη.

«Η αποκωδικοποίηση θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε και να απομονώσουμε διάφορα χαρακτηριστικά των μήλων ώστε να δημιουργήσουμε ποικιλίες που θα έχουν αρώματα, βαθμό τραγανότητας, ποσότητα χυμού κ.ά., σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών» δηλώνει στην «Daily Μail», ο Ρότζερ Χέλενς, ερευνητής της εταιρείας Ρlant & Food Research της Νέας Ζηλανδίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk