* Αbbott Laboratories: Στην εξαγορά μονάδας της φαρμακευτικής εταιρείας Ρiramal Ηealthcare αντί του ποσού των 3,7 δισ. δολαρίων προχωρεί ο φαρμακευτικός όμιλος. Οπως ανακοινώθηκε χθες, η Αbbott θα καταβάλει άμεσα το ποσό των 2,12 δισ. δολαρίων για τη μονάδα της Ρiramal, η οποία είναι ο κορυφαίος όμιλος παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων στην Ινδία, και θα καταβάλλει επίσης 400 εκατ. δολάρια ετησίως για την επόμενη 4ετία. Με την εξαγορά αυτή η Αbbott αυξάνει το μερίδιό της στην ινδική αγορά φαρμάκου στο 7%, ενώ η συμφωνία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο β΄ εξάμηνο του 2010.

* ΚΒC Groep: Την πώληση της μονάδας private banking στην ινδική εταιρεία Ηinduja Group ανακοίνωσε ο βελγικός τραπεζικός όμιλος, ο μεγαλύτερος της χώρας από πλευράς αξίας κεφαλαιοποίησης. Η ινδική Ηinduja Group εξαγοράζει τη μονάδα ΚΒL Εuropean Ρrivate Βankers αντί του ποσού των 1,35 δισ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η ΚΒC Groep, η πώληση εντάσσεται στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει τη βοήθεια που έλαβε από το βελγικό Δημόσιο. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη μονάδα είχε υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 47 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2009, με την πώλησή της να αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του γ΄ τριμήνου.

* Vodafone: Την πιθανότητα να προχωρήσει σε πώληση του 55% της μονάδας που διαθέτει στην Αίγυπτο αντί του ποσού των 3 δισ. στερλινών (4,3 δισ. δολαρίων) εξετάζει ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Αιγύπτου- η οποία κατέχει το 45% της Vodafone Εgypt Τelecom-munications- έχει εκφράσει την πρόθεση να αποκτήσει και το υπόλοιπο 55% από τη Vodafone. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Τelecom Εgypt, η οποία δεν έχει χρέη, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ως και 3 δισ. στερλίνες προκειμένου να εξαγοράσει πλήρως την εταιρεία. * Βank of Japan: Την παροχή δανείων προς τις τράπεζες ετήσιας διάρκειας με επιτόκιο 0,1% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας προκειμένου να στηρίξει τον δανεισμό αλλά και να πολεμήσει τον αποπληθωρισμό. Η Βank of Japan στη χθεσινή της συνεδρίαση διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της Ιαπωνίας στο 0,1%, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει σταδιακά, βοηθούμενη και από τη βελτίωση των συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία.

* Νovell Ιnc.: Ως 20 επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αγοράσουν την εταιρεία λογισμικών Νovell Ιnc., που διατίθεται προς πώληση και δέχεται προσφορές αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όλες ή οι περισσότερες εταιρείες που αναμένεται να καταθέσουν σοβαρές προσφορές, είναι εταιρείες private equity. Τον περασμένο Μάρτιο η Νovell απέρριψε προσφορά 2 δισ. δολαρίων από το μέτοχό της Εlliott Αssociates, χαρακτηρίζοντάς την «ανεπαρκή» στην τιμή των 5,75 δολαρίων ανά μετοχή.