Τα μάθατε τα νέα;

Επειδή ανήκω στη γενιά που μάλλον δεν θα προλάβει να πάρει σύνταξη (ώσπου να έρθει η ώρα μου, το όριο πιθανόν να έχει ξεπεράσει τα 80), δεν μπορώ να μη ζηλέψω τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, τα οποία σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες συνταξιοδοτούνται προτού καν ενηλικιωθούν. (Αυτά είναι δικαστήρια!) Ο δωδεκάχρονος Πρινς Μάικλ, η ενδεκάχρονη Πάρις και ο επτάχρονος Πρινς Μάικλ Β΄ θα λαμβάνουν κάθε μήνα 60.000 δολάρια- 20.000 έκαστος. Ελπίζω να τους φτάνουν για τα βασικά τους έξοδα, γιατί η ζωή έχει γίνει πολύ ακριβή στο Λος Αντζελες.

Επειδή ανήκω στη γενιά που μάλλον δεν θα προλάβει να πάρει σύνταξη (ώσπου να έρθει η ώρα μου, το όριο πιθανόν να έχει ξεπεράσει τα 80), δεν μπορώ να μη ζηλέψω τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, τα οποία σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες συνταξιοδοτούνται προτού καν ενηλικιωθούν. (Αυτά είναι δικαστήρια!) Ο δωδεκάχρονος Πρινς Μάικλ, η ενδεκάχρονη Πάρις και ο επτάχρονος Πρινς Μάικλ Β΄ θα λαμβάνουν κάθε μήνα 60.000 δολάρια- 20.000 έκαστος. Ελπίζω να τους φτάνουν για τα βασικά τους έξοδα, γιατί η ζωή έχει γίνει πολύ ακριβή στο Λος Αντζελες.

Oχι πως στην Αθήνα πηγαίνει πίσωεπιτέλους, γίναμε Λος Αντζελες! Και βγαίνει τώρα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα στις προεκλογικές ομιλίες της και χρεώνει το μαύρο μας το χάλι στον δικομματισμό. «Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ πρόδωσαν όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά φέρουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα» είπε μεταξύ άλλων σε συγκέντρωση στο Μενίδι.

Ενώ η ίδια την αναγεννά, την αναζωπυρώνει, τη γιγαντώνει και μας την προσφέρει, όταν προβλέπει: «Ερχονται χειρότερα. Το μεγάλο κεφάλαιο θα επιχειρήσει να ανακάμψει από την κρίση με μεγαλύτερο χτύπημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα χτυπηθούν μέσω της φορολογίας τα μικρομάγαζα. Οι συντάξεις θα πέσουν στα 300-400 ευρώ. Θα χτυπήσουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης». Ας της αφιερώσω το πρώτο τετράστιχο από το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Πάρε τα δώρα», το οποίο νομίζω ότι ταιριάζει στην περίσταση:

«Πάρε τα δώρα της ψυχής σου νάρτης. / Σου ετοίμασα τη μαύρη κάμαρά μου. / Στον κήπο μας αρρώστησεν ο Μάρτης, / και αρρώστησεν ο Μάρτης στην καρδιά μου».

Εννοείται ότι για την κυρία Παπαρήγα η μοναδική ελπίδα για τον δυστυχισμένο τόπο μας είναι το ΚΚΕ, γι΄ αυτό και κατηγορεί τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκείνα που βαδίζουν μακριά από τον σωστό (δηλαδή τον «κόκκινο») δρόμο, ότι όχι μόνο χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο τον δρόμο που προτείνει το κόμμα της αλλά και προτείνουν μία από τα ίδια σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση, μη τολμώντας να έρθουν σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική. «Ψήφος στη ΝΔ και το ΠαΣοΚ είναι χαμένη ψήφος» λέει, «ενώ στο ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους είναι ψήφος για παζάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση».

Τη μεγαλύτερη όμως περιποίηση την επιφύλαξε για άλλη μία φορά στον πολυαγαπημένο της ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ψαρεύουν σε θολά νερά.

Χρησιμοποιούν χίλιες γλώσσες, την αριστεροφανή, την επαναστατική, τη σοσιαλδημοκρατική, την εκσυγχρονιστική. Είναι ένα σκορποχώρι και έφθειραν τις ιδέες του αριστερού εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης».

Αυτό ενώ ο πρόεδρος του… σκορποχωρίου κ. Αλ. Τσίπρας συνέχιζε τον δικό του προεκλογικό αγώνα καταγγέλλοντας ότι «το 21% του πληθυσμού της χώρας μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας» (αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.200.000 πολίτες) και τονίζοντας: «Το μήνυμα που εμείς έχουμε να δώσουμε στους πολίτες, στους νέους, στους εργαζόμενους είναι ένα:Φτάνει πια! Αρκετά πια με το ίδιο έργο στο οποίο είμαστε θεατές. Δεν αρκεί να ψηφίζεις άλλο κόμμα. Πρέπει να ψηφίσεις για άλλη πολιτική». Τα ίδια ακριβώς δεν λέει και η κυρία Παπαρήγα;

Εξηγήστε μου τώρα εσείς: πώς είναι δυνατόν να λες τα ίδια με κάποιον και να μη συμφωνείς μαζί του;

Αναστάτωση στους πολιτικούς κύκλους της χώρας, αναστάτωση στους κύκλους των ψηφοφόρων που δεν ξέρουν ποιος από εκείνους που τους τάζουν το πιο γκρίζο μέλλον είναι ο πιο ειλικρινής ώστε να τον προτιμήσουν… Αναστάτωση και στην Αττική οδό, όταν από την έξοδο του Μαρκόπουλου εισήλθε στο οδόστρωμα χαριτωμένη φοράδα δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Το συμπαθές τετράποδο απομακρύνθηκε πάραυτα, και τα δίποδα, με το πόδι τους κολλημένο στο γκάζι, συνέχισαν ανενόχλητα τη διέλευσή τους. Θα έχετε προσέξει, όσοι χρησιμοποιείτε τον δρόμο, τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσουν δεκάδες οδηγοί. Υποθέτω ότι οι κάμερες τους καταγράφουν και τους στέλνουν τις κλήσεις στο σπίτι. Αν όμως το έκαναν, ίσως και να είχαν συμμορφωθεί.

Αφιλόξενοι δρόμοι, αφιλόξενη χώρα… Είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι Ελληνες καταθέτουμε περιουσίες σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές; Μη μου πείτε ότι δεν νιώσατε κι εσείς την ανάγκη να ζητήσετε ιατρική υποστήριξη για να αντιμετωπίσετε το εγγύς μέλλον όταν ακούσατε τις δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Είναι κοινή διαπίστωση ότι η διεθνής οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει» δήλωσε με το ύφος του ηγέτη ο οποίος με την ίδια ευκολία που μας έβαλε στην κρίση θα μας βγάλει όποτε του έρθει η όρεξη· και συνέχισε: «Οι κίνδυνοι παραμένουν, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε τις οικονομίες μας με τα κατάλληλα μέτρα». Μόνο που για να θωρακίσεις τις οικονομίες σου με τα κατάλληλα μέτρα πρέπει να έχεις οικονομίες. Και εμείς, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, έχουμε μόνο χρέη. (Αυτός ο άνθρωπος ή δεν σκέφτεται όσο θα έπρεπε αυτά που λέει ή κάποιος τον πληρώνει για να μας τρελάνει!)

Να δούμε τι θα μας πει και στην (τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) τηλεαναμέτρηση της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου. Η οποία λέγεται ότι θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες. Διαφορετική μπορεί να είναι, ντιμπέιτ θα είναι;

Πάντως οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΠαΣοΚ και ΝΔ συνεχίζονται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο να απαντά στην επιστολή (με προτάσεις) του εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας σύμφωνος με τα περισσότερα θέματα που έθεσε το «πράσινο» κόμμα. Ζητώντας, επιπλέον, η ενότητα «Κοινωνικά Θέματα» να εμπλουτιστεί με θέματα Παιδείας και η ενότητα «Περιβάλλον» με ζητήματα υποδομών. Και προτείνοντας η επιλογή των θεματικών ενοτήτων να γίνει ως εξής: Για κάθε ενότητα θα υπάρχει γραπτή εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή μέσα σε έναν λευκό φάκελο. Ο συντονιστής θα επιλέγει τυχαία έναν από τους φακέλους και θα ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετηθούν. Σαν τηλεπαιχνίδι δεν ακούγεται; Με δώρο την πρωθυπουργία της χώρας.

Κύριε διευθυντά

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν το ΠαΣοΚ νικητή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο κόμματα «δημιουργείται λόγω του μεγάλου ποσοστού αδιευκρίνιστης ψήφου, αλλά και ψήφου διαμαρτυρίας, το οποίο αποτελεί μια πολύ μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, στους οποίους η ΝΔ μπορεί να απευθυνθεί και να τους πείσει ανατρέποντας τη μέχρι σήμερα εικόνα». Πώς όμως γίνεται, ενώ έχεις ναυαγήσει και θαλασσοδέρνεσαι, να προσδοκάς σωτηρία από μια δεξαμενή;

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk