Σύντομα διεθνή

* ΝΥSΕ Εuronext: Την εξαγορά του 25% του Doha Securities Μarket έναντι του ποσού των 250 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε χθες ο μεγάλος αμερικανοευρωπαϊκός χρηματιστηριακός οργανισμός. Η συμφωνία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Βάσει της συμφωνίας, το ΝΥSΕ Εuronext θα αποκτήσει τρεις από τις 11 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου της Doha. * General Μills: Πτώση της τάξης του 17% σημείωσαν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης του κορυφαίου ομίλου τροφίμων General Μills, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΝΥSΕ Εuronext: Την εξαγορά του 25% του Doha Securities Μarket έναντι του ποσού των 250 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε χθες ο μεγάλος αμερικανοευρωπαϊκός χρηματιστηριακός οργανισμός. Η συμφωνία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Βάσει της συμφωνίας, το ΝΥSΕ Εuronext θα αποκτήσει τρεις από τις 11 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου της Doha.

* General Μills: Πτώση της τάξης του 17% σημείωσαν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης του κορυφαίου ομίλου τροφίμων General Μills, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη του ομίλου άγγιξαν τα 185 εκατ. δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές της FactSet είχαν προβλέψει διαμόρφωσή τους στα 71 σεντς. Εάν πάντως εξαιρεθούν απώλειες που οφείλονται σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις σε εμπορεύματα, τα κέρδη του ομίλου σημείωσαν άνοδο 18% στα 73 σεντς ανά μετοχή. Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι πωλήσεις τριμήνου, με ενίσχυση 13% στα 3,5 δισ. δολάρια.

* Νissan Μotor: Σημαντική υποχώρηση θα σημειώσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη διοίκηση της μεγάλης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, λόγω της αδύναμης πορείας της αγοράς. Σύμφωνα με τους υψηλά ιστάμενους της Νissan Μotor, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά θα διαμορφωθούν αρκετά χαμηλότερα από τα 15 εκατ. μοντέλα ως το τέλος του 2008. Παράλληλα, η διοίκηση προβλέπει ότι και οι χαλυβουργίες θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αυξήσεις τιμών, αναγκάζοντας και τη Νissan Μotor να κάνει ανάλογη κίνηση, αποκλειστικά όμως στην ιαπωνική αγορά.

* Βarclays: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4,5 δισ. στερλινών (8,9 δισ. δολ.) προχωρά ο κορυφαίος βρετανικός τραπεζικός όμιλος μέσω της έκδοσης 1.576.000 νέων μετοχών. Η πώληση των μετοχών θα γίνει σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα προσφέρονται με τιμή 296 πένες ανά μετοχή και στο δεύτερο στις 282 πένες, όπως ανακοίνωσε η Βarclays. Μέσω αυτής της κίνησης η βρετανική τράπεζα στοχεύει να ενισχύσει την κεφαλαιουχική της ρευστότητα, ενώ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι ενδιαφέρον για αγορά μετοχών έχουν εκφράσει αρκετοί θεσμικοί επενδυτές, με κορυφαία την Qatar Ιnvestment Αuthority, η οποία θα εξαγοράσει μερίδιο αξίας 1,7 δισ. στερλινών. Παράλληλα, η εταιρεία Challenger- η οποία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του κ. Sheikh Ηamad Βin Jassim Βin Jabr Αl-Τhani και της οικογένειάς του – θα αγοράσει μετοχές αξίας 533 εκατ. στερλινών, ενώ η Sumitomo Μitsui Βanking Corporation αξίας 500 εκατ. στερλινών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk