ΚΛΕΙΣΤΕΣ θα είναι για τα φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου οι Εθνικές Οδοί από 16 ως 21 Απριλίου στα εξής τμήματα:


* Στη νέα Εθνική οδό και στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο της λεωφόρου Κηφισού ως τα Εξαμίλια, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή 14.00-21.00.


* Στη νέα και παλαιά Εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου, τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Απριλίου 16.00-22.00.


* Στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα εξόδου από τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση) ως τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες), τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή 14.00-21.00.


* Στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Μπράλου ως το Τατόι, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα 16.00-22.00.


* Στη νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Ρυσίου ως το 34ο χλμ. στο ρεύμα εξόδου τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή 14.00-21.00 και στο ρεύμα εισόδου τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα 16.00-22.00.


* Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από τον κόμβο Ν. Περιφερειακής (Καλοχώρι) ως τη γέφυρα Στρυμόνα, στο ρεύμα εξόδου τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή 14.00-21.00 και στο ρεύμα εισόδου τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα 16.00-22.00.


Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν παστεριωμένο γάλα και νωπά ψάρια. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ


ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ το σιρκουί των 23 χιλιομέτρων, το οποίο θα γινόταν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για τον τερματισμό του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, στο πλαίσιο του πένθους που έχει κηρυχθεί για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Το μόνο τμήμα του προγράμματος που δεν έχει τροποποιηθεί είναι η διαδρομή: Αχιλλέως, Αγίου Κωνσταντίνου, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Φιλλελήνων, Αμαλίας, Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι δρόμοι αυτοί θα κλείσουν για δέκα λεπτά, από τις 13.30 το μεσημέρι. Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα


ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΗ για την εποχή επίπεδα επανέρχεται ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα, με ευχάριστο καιρό αλλά και λίγες συννεφιές και τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις που ακολουθούν το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας. Το βαρομετρικό χαμηλό, του οποίου το κέντρο βρίσκεται στα Βαλκάνια, επηρεάζει και την Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν σημαντικά εξασθενημένοι.


Σήμερα οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά της χώρας, οι άνεμοι από νότιοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική θα σημειωθεί τοπική συννεφιά αλλά και ηλιοφάνεια κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο αναμένονται λιγότερες νεφώσεις και σχετική ηλιοφάνεια. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.


Ιδιος θα είναι ο καιρός και για το επόμενο τριήμερο, με συννεφιά, ασθενείς τοπικές βροχές και ανέμους, οι οποίοι θα πνέουν σημαντικά εξασθενημένοι από δυτικές διευθύνσεις ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και θα επανέλθει σταδιακά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.


Πιο συγκεκριμένα, αύριο ο καιρός θα είναι ο καλύτερος από τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, με συννεφιά στα δυτικά ­ όπου θα σημειωθούν και ασθενείς βροχές ­ και ηλιοφάνεια. Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη η συννεφιά θα αυξηθεί και στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Συννεφιασμένη θα είναι η Μεγάλη Πέμπτη, ενώ είναι πιθανόν την περιφορά του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, να συνοδεύσουν βροχές, τοπικού, ήπιου χαρακτήρα, ασθενείς και μικρής διάρκειας. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, θα έχουμε καλό καιρό.