Σήμερα, αύριο και μεθαύριο το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί τους «Ορίζοντες», στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες, όπου συνδυάζονται οι ήχοι των μακρινών ηπείρων με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα., το άγνωστο στη μουσική δημιουργία με το γνωστό και το οικείο. Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιέρωμα με καλλιτέχνες καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το φεστιβάλ ανοίγουν οι Αβατον, το ελληνικό σχήμα που δημιούργησε αίσθηση με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, το «Εξ Αδοκήτω», παντρεύοντας τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας με σύγχρονα κρουστά και πνευστά καθώς και με ιδιόφωνα, το οποίο αποτελείται από τους Γιάννη Παπαδάκη, Παναγιώτη Ξυδιά και Λάουρα Γκίνη. Την ίδια βραδιά εμφανίζεται στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής ένας βετεράνος της τζαζ, ο Τρέβορ Γουότς μαζί με τη Μουαρέ Μιούζικ Ντραμ Ορκεστρα, ενώ αύριο θα ακολουθήσουν μελωδίες της Ανατολής από το συγκρότημα Τριπλ «Α» με τον Αρτο Τουνκμπογιατσιάν, τον Αρα Ντινκτζιάν και τον Αρμέν Ντονελιάν στη θέση του τραυματισμένου Αμίτ Τσατερτζί.


Την ίδια βραδιά οι φίλοι της μουσικής υποδέχονται τη Γιουλντούζ Ουσμάνοβα και το συγκρότημά της από το μακρινό Ουζμπεκιστάν. Η νεαρή ερμηνεύτρια που έχει ήδη εκδώσει τρία άλμπουμ παντρεύει στη μουσική της το σάζι με το συνθεσάιζερ και την ποπ με τη φολκ. Στην πατρίδα της αλλά και στην Κεντρική Ασία αποτελεί ίνδαλμα, ενώ κάθε εμφάνισή της στο Παλάτι της Φιλίας των Λαών στην Τασκένδη συγκεντρώνει δεκάδες φανατικούς θαυμαστές της!


Η αυλαία του μικρού αυτού φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μουσικοκριτικού Κώστα Γιαννουλόπουλου θα πέσει με τον Τζον Μακ Λάφλιν και το νεοσύστατο συγκρότημά του The Heart of Things («Η καρδιά των πραγμάτων») το Σάββατο. Ο αμερικανός κιθαριστής πρωτοανέβηκε στην τζαζ σκηνή τη δεκαετία του ’60 και έκτοτε έχει συμπράξει με καλλιτέχνες όπως ο Μάιλς Ντέιβις και ο Πάκο ντε Λουσία.