ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 50 γρ. ελιές, απύρηνες 200 γρ. μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πορτομπέλο, σε φέτες 2 κ.σ. μαραθόσπορο, τριμμένο 150 ml λευκό, ξηρό κρασί 600 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1.500 γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 4 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες στα 4 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 4 καρότα, σε μπαστουνάκια αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε χονδρά κομμάτια 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 150 ml λευκό ξηρό κρασί 3 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο χυμό από 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα ντομάτας 60 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 300 ml χλιαρό νερό 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 3 κόκκους μπαχαριού 3 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τα καλαμαράκια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό καλαμαράκια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα* 150 ml φυτική κρέμα γάλακτος 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 500 γρ. λινγκουίνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 100 ml χλιαρό νερό 100 ml λευκό γλυκό κρασί 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. πένες 1/4 ματσάκι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μελιτζάνες, χονδροκομμένες 300 γρ. κολοκυθάκια, χονδροκομμένα 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες {{{ moto }}} 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 2 κρεμμύδια, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 150 ml έ.π. […]
Τα καλαμάρια πρέπει να ψηθούν σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά συνολικά, έτσι ώστε να παραμείνουν τρυφερά και μαλακά
Υλικά (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κιλό αρνί από το μπούτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να το κόψει σε μερίδες) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 150 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κιλό καυκαλήθρες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ματσάκια μυρώνια, καθαρισμένα […]
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό κρέας γίδας, κομμένο σε μερίδες 2 σκελίδες σκόρδο 4 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο 400 γρ. πατάτες, σε κύβους 5 καρότα, σε ροδέλες 3 κλωνάρια σέλινο, χονδροκομμένα 200 ml έ.π. ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα) 250 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο και κόκκινες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 1.500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε χονδρές ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2-3 καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 3 μεσαία αβγά 250 ml νερό 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη 40 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια αλάτι, πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος 150 γρ. τραχανά 3 μεσαία αβγά 300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1 κιλό αρνί (μπούτι), χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους των 3 εκ. 4 πίτες για σουβλάκια 2 μεγάλες ντομάτες, σε χονδρές ροδέλες […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1.200 γρ. παλαμίδα, σε 4 φέτες αλάτι, πιπέρι 10 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 µέτριο πεπόνι 6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 300 γρ. φρέσκια βαλεριάνα, τα φύλλα 100 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης, σε φλοίδες Για τη σάλτσα 50 ml χυµός λάιµ (µοσχολέµονου) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουµε το πεπόνι στα 2, αφαιρούµε τα κουκούτσια και µε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 2 χοιρινά κότσια, 1.300 γρ. το καθένα, µε το κόκαλο και την πέτσα 1 κ.γ. ξύσµα από λεµόνι, ακέρωτο 2 κ.σ. σόγια σος 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 2 κ.σ. φρέσκα µυρωδικά ανάµεικτα (ρίγανη, θυµάρι, θρούµπι, δενδρολίβανο) 2 κ.σ. µέλι 2 κ.σ. µουστάρδα Dijon 500 ml µπίρα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 ατοµικές σαλάτες) 500 γρ. baby σπανάκι, καλά πλυµένο, κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια 200 γρ. ντοµατίνια αλάτι και πιπέρι 120 γρ. παρµεζάνα, σε φλοίδες 12 φέτες προσούτο Για τη σος 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 120 γρ. φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 320 ml µπίρα 30 ml µέλι 20 ml µουστάρδα Dijon, µε σιναπόσπορους 70 ml […]