ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 πακέτο έτοιμα φύλλα wonton (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ) 500 γρ. φύλλα από σπανάκι, χονδροκομμένα 400 γρ. ρικότα 1 αβγό 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το πέστο ρόκας 50 γρ. ρόκα, χονδροκομμένη 15 γρ. φρέσκος βασιλικός, χονδροκομμένος 50 γρ. κουκουνάρι, […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Για τα νιόκι 500 γρ. πατάτες baby, καλά πλυμένες 30 γρ. αλάτι 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα 30 γρ. βούτυρο, Για τη σάλτσα 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 2 καυτερές πιπερίτσες (τσίλι), ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 800 γρ. ντομάτα […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 ½ κιλό µπούτι από αρνί, ξεκοκαλισµένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδου + 5 επιπλέον, σε λεπτές φέτες 50 γρ. κουκουνάρι 150 γρ. καπνιστό µπέικον, σε κυβάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια 3 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο, τα φυλλαράκια 70 γρ. γαλέτα 1½ κιλό […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 κιλό αγριογούρουνο, κοµµένο σε µερίδες 2 καρότα, χονδροκοµµένα 2 κρεµµύδια, χονδροκοµµένα 2 κλωνάρια σέλερι, χονδροκοµµένα 20 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, µουλιασµένα σε ζεστό νερό για 20 λεπτά 2 σκελίδες σκόρδου 1 πράσο, χονδροκοµµένο 3 φύλλα δάφνης 2 κ.σ. κεδρόµηλα (σε καταστήµατα µε µπαχαρικά) 6-7 κλωνάρια θυµαριού 600 ml κόκκινο κρασί 30 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 µεγάλος λαγός (ζητήστε από τον κρεοπώλη να τον κόψει σε κοµµάτια) ξύσµα από 4 πορτοκάλια, ακέρωτα 500 ml χυµός πορτοκαλιού 2 σκελίδες σκόρδου, κοµµένες σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. κεδρόµηλα (σε καταστήµατα µε µπαχαρικά) 2 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραµένο θυµάρι 5 φύλλα δάφνης αλάτι και πιπέρι 2 κ.σ. αλεύρι 80 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 µεγάλα µπούτια πάπιας αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. αλεύρι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη 250 ml λευκό κρασί 500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου 4 δαφνόφυλλα 2 κ.σ. φρέσκος δυόσµος, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκια µαντζουράνα, τα φυλλαράκια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 800 γρ. ελάφι, κατά προτίµηση σέλα (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το δέσει) 4 κ.σ. γαλέτα από ψωµί του τοστ, την ψίχα 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι ψιλοκοµµένο, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. µαντζουράνα, ψιλοκοµµένη, τα φυλλαράκια 2 κ.γ. µουστάρδα Dijon, µε σιναπόσπορους 1 ακέρωτο λεµόνι, το ξύσµα πιπέρι, φρεσκοτριµµένο 4 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 χήνα (4-5 κιλών) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεµµύδια, κοµµένα σε χονδρά κοµµάτια 2 σκελίδες σκόρδου 2 καρότα, σε χονδρά κοµµάτια 2 κλωνάρια σέλερι, σε χονδρά κοµµάτια 2 πορτοκάλια, µε τη φλούδα, κοµµένα στα 4 3-4 κλωνάρια θυµάρι 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 350 ml µαυροδάφνη αλάτι, πιπέρι Για τη γέµιση […]