Η εταιρεία «Γέννα την παράδοση» από το 2000 παράγει και επιλέγει παραδοσιακά τρόφιμα με βάση την κρητική διατροφή αλλά και παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το όνομά της προέρχεται από το χωριό Γέννα Ρεθύμνου. Οι ριγανάτες μπουκίτσες της, αφράτες και νόστιμες τρώγονται σκέτες αλλά και σε συνδυασμό με διάφορα τυριά καθώς και μέσα σε […]
Η Δήμητρα Δάρτση είναι η εμπνεύστρια, ιδρύτρια και δημιουργός των «Γουμενισσών». Οικογενειακά γευστικά μυστικά και η αγάπη για την παράδοση ήταν που την ενέπνευσαν να μεταφέρει τις σπιτικές λιχουδιές στα ράφια των καταστημάτων και έτσι ιδρύθηκε το 2000 η οικοτεχνία «Γουμένισσες» στο χωριό Γρίβα του όρους Πάικου. Το Αγριόσυκο τους είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που […]
Βρίσκεται στο ισόγειο του New Hotel. Δίνει έµφαση στο world comfort food και προσφέρει ωραία brunch µε πίτες, κρουασάν, αβγά µε διάφορους τρόπους και εξαιρετικά γλυκά. Φιλελλήνων 16, Σύνταγµα, τηλ. 210 3273 170, brunch κάθε Κυριακή από τις 11.00 π.µ. µέχρι τις 5.00 µ.µ. *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.
Παράγονται στα χωριά της Σπάρτης, σε άνυδρους ελαιώνες, κάτω από τη σκιά του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου. Η συλλογή των ελιών γίνεται με το χέρι και η ωρίμανσή τους (ξεπίκρισμα) πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε αυτές Με ρίγανη σε ελαιόλαδο, Με δάφνη & δενδρολίβανο σε ελαιόλαδο, Με καυτερή πιπεριά, Με σκόρδο και διαλέξτε την αγαπημένη […]
Η Καίτη Ντιναπόγια φτιάχνει λικέρ με κρητική τσικουδιά, φρούτα και βότανα, χωρίς πρόσθετα αρώματα και συντηρητικά. Πολύ ωραίο το λικέρ Φασκόμηλο που πίνεται ως χωνευτικό, μετά το φαγητό ή σε ζεστό τσάι, ενώ στη μαγειρική, χρησιμοποιείται σε σάλτσες που συνοδεύουν το χοιρινό. Εξαιρετικό όμως και εκείνο με Εσπεριδοειδή και Τσίλι και το λικέρ Αμπαρόριζα. Η […]
Μια κόκκινη τσαγιέρα µε αρωµατικό τσάι και µια πιατέλα µε βουτήµατα και γλυκά είναι για µένα η απόλυτη εικόνα των γιορτών. Αυτή η πορσελάνινη τσαγιέρα θα φιλοξενήσει κάποια από τα 160 διαφορετικά τσάγια ονοµασίας προέλευσης ή µείγµατα µε φυτά, φρούτα ή µπαχαρικά, της εταιρείας Palais des Thés που βρίσκω στο Tsaina.{{{ moto }}} *Δημοσιεύθηκε στο […]
Tο Vinsanto του Κτήµατος Αργυρού είναι ένα αγαπηµένο γλυκό επιδόρπιο κρασί από τη Σαντορίνη. Από την άλλη, οι σοκολάτες του αυστριακού chocolatier Josef Zotter είναι αξεπέραστες. Αν τα ενώσουµε αυτά τα δύο, τι έχουµε; Μια σοκολάτα που θα µας κάνει παρέα σε όλα τα τραπέζια καθώς η φωτιά θα καίει και εµείς θα χαλαρώνουµε στους […]
Στις κοµψές βιτρίνες του ζαχαροπλαστείου Μιχάλης βρίσκεις όλα τα κλασικά: τούρτες, αµυγδαλωτά, γλασαρισµένα φρούτα, σοκολατάκια. Οµως το διάσηµο και πληθωρικό γλυκό του είναι η τούρτα «Σου α λα κρεµ» µε φράουλες ή µε κάστανο. Ενα τεράστιο σου γεµάτο κρέµα. Ονειρο. {{{ moto }}} *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.
Αγαπηµένο µου ηµερολόγιο, Τακ τακ. Και ξανά. Επίµονα. Το χτύπηµα στην πόρτα γίνεται επιτακτικό. Το πνεύµα των Χριστουγέννων είναι χαµογελαστό και ζητάει κεράσµατα και λιχουδιές, θέλει να µε πάρει από το χέρι να βγούµε στην αγορά, να κάνουµε επισκέψεις, να διασκεδάσουµε. Θέλει πληθωρική αγάπη, θέλει υπερβολές, θέλει να υπερβούµε τον ζόφο και το σκοτάδι. Δεν […]
Παλαµίδα µε σκόρδο, γιουφκάδες µε καβουρµά, καπαµάς Κοµοτηνής, γαλατόπιτα, χασλαµάς και λικέρ από κράνα. Ο γαστρονοµικός πλούτος της Θράκης είναι ολόκληρος θησαυρός και οδηγός για την ανακάλυψή του γίνεται η σεφ Στέλλα Σπανού, η οποία στο νεοεκδοθέν βιβλίο της «Θρακιώτικη κουζίνα» καταγράφει συνταγές, δίνει σαφείς οδηγίες και µας ανοίγει την όρεξη για γεύσεις που είχαµε […]
Το Ela Gold είναι ένας ελληνικός αφρώδης οίνος που ακολουθεί την παραδοσιακή γαλλική µέθοδο παραγωγής σαµπάνιας και περιέχει νιφάδες βρώσιµου χρυσού 23 καρατίων, €60. *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.
Ρετρό χριστουγεννιάτικα διακοσµητικά (€2,80) για τη βασιλόπιτα ή όποιο γλυκό θέλουµε, αλλά και χάρτινες πιατέλες, χαρτοπετσέτες, γιρλάντες, πιάτα, σταντ για γλυκά, σακουλάκια για µπισκότα που θα γίνουν δώρο, στο www.happyteapot.gr
1 µπουκάλι κόκκινο κρασί, Μerlot ή Ξινόµαυρο φλούδα από 1 λεµόνι και 1 πορτοκάλι, ακέρωτα 3 τµχ. αστεροειδούς γλυκάνισου + 2 ξυλάκια κανέλας + 10 γαρίφαλα + 1 πρέζα µοσχοκάρυδο 30 γρ. καστανήζάχαρη 1/2 φλ. μπράντι Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε σε πολύ χαµηλή φωτιά το κρασί, τις φλούδες, τα µπαχαρικά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας […]
Tο ζαχαροπλαστείο Φύσις φτιάχνει γλυκά ελαφρά, φινετσάτα με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες. Οι εμπνευστές τους –οι αδελφοί Νταλιάνη- τα αποκαλούν «γλυκά με ήθος». Ο στόχος τους ευθύς εξαρχής ήταν να φτιάξουν γλυκά που να μην υστερούν σε αρώματα και γεύσεις αλλά να έχουν τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη, τα λιγότερα λιπαρά και να έχουν ως […]
Για τη γαλοπούλα, αλλά και για τα ψητά λουκάνικα και για τα τυριά, θα πάρω γλυκόξινη σάλτσα άγριου κορόµηλου µε σταφίδες από τη Μέλιντρα. Πρόκειται για µια οικογενειακή επιχείρηση µε εξαιρετικές δηµιουργίες, όπως σάλτσες, µαρµελάδες, γλυκά του κουταλιού, τουρσιά κ.ά. Οι πρώτες ύλες τους προέρχονται από το βουνό. Αγρια φρούτα, άγριοι καρποί και βότανα του […]
Αν το µενού περιλαµβάνει γιορτινές σάλτσες µε δαµάσκηνο ή κυδώνι, ώριµα κίτρινα τυριά, κρεατικά στη σχάρα και κυνήγι, αυτό το κρασί είναι εξαιρετική επιλογή. Με βαθυκόκκινο χρώµα και αρώµατα κόκκινων, ώριµων φρούτων, γλυκών µπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας, µεστό και πληθωρικό, θα σας αφήσει µε µια ελαφρώς πιπεράτη, αρωµατική επίγευση, €19,20.
Tο αγρόκτηµα Ασκάδα βρίσκεται στην περιοχή της Κύµης στην Κεντρική Εύβοια και αποτελείται από περίπου 500 συκόδεντρα. Από εκεί προέρχονται το συκόµελο, τα αποξηραµένα σύκα και οι µπάρες σύκου µε κακάο και µέλι ή καρύδι και πορτοκάλι που έχω δοκιµάσει σε πλείστους συνδυασµούς. Το συκόµελο µπαίνει σε µεγάλες σαλάτες, σε γιαούρτι, στο παγωτό, ως σος […]