ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. κορν φλάουρ 2 αβγά 5 γρ. µπέικιν πάουντερ 1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους 1 µέτριο πεπόνι, κοµµένο σε µεγάλους κύβους ηλιέλαιο (για το τηγάνισµα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υλικά µαζί, εκτός από το πεπόνι, και ανακατεύουµε µε τα χέρια, […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κοµµάτια) Για τα cupcakes 200 γρ. βούτυρο 200 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 400 γρ. καστανή ζάχαρη 6 αβγά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ. µπέικιν πάουντερ 5 γρ. σόδα 200 γρ. ώριµες µπανάνες, σε ροδέλες ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 1/4κ.γ. µοσχοκάρυδο, σε σκόνη 150 γρ. καρύδια, τριµµένα […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 μικρά ποτήρια) 1 συσκευασία κρέμα καραμελέ 300 ml γάλα 500 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια 600 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί ½ συσκευασία «πουράκια» σοκολάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιάχνουμε την κρέμα καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μοιράζουμε στα ποτήρια την καραμέλα και την κρέμα και αφήνουμε στο […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 τούρτα) 3 αβγά και 3 κρόκους 90 γρ. κορν φλάουρ 1 λίτρο γάλα 250 γρ. ζάχαρη 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού 300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί 1 συσκευασία παντεσπάνι σοκολάτα 100 ml σιρόπι (το φτιάχνουμε βράζοντας μαζί για 3 λεπτά 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη), σε θ.δ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.) 3 κρόκους αβγών 60 γρ. κορν φλάουρ 500 ml γάλα 300 γρ. ζάχαρη 1 λουβί βανίλιας Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 180 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια 1 κονσέρβα κομπόστα ανάμεικτων φρούτων 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 200 γρ. φράουλες 10 […]
YΛΙΚΑ (για 6 ατομικά ρυζόγαλα) 400 ml νερό 100 γρ. ρύζι καρολίνα 1 λίτρο γάλα 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 200 γρ. ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε στο νερό το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε 150 ml από […]
ΥΛΙΚΑ (για ένα ορθογώνιο ταψί 33 x 38 εκ.) Για το σιρόπι 300 ml νερό 300 γρ. ζάχαρη 100 ml εσπρέσο, ρόφημα 50 ml μπράντι Για τη βάση 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ Για την κρέμα 6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 250 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μασκαρπόνε Για το σερβίρισμα 50 γρ. κακάο, […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 κομμάτια) Για τη σάλτσα σοκολάτας 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 80 ml σιρόπι γλυκόζης 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 100 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για τις μπανάνες 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 5 μπανάνες 100 γρ. ζάχαρη 30 ml μαύρο ρούμι EKTEΛΕΣΗ Σάλτσα σοκολάτας: […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 37×32 εκ.) Για την επικάλυψη 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια {{{ moto }}} 10 γρ. βούτυρο αγελάδος περίπου 600 γρ. φρέσκα φραμπουάζ (διατίθενται συσκευασμένα σε πακέτα) Για το μπράουνι 6 αβγά 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για το ταψί […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 7 εκ.) Για τη βάση 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη {{{ moto }}} 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι, μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για τη μους σοκολατας 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 40 γρ. ζάχαρη 200 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, σε κομμάτια 25 βατόμουρα 10 μούρα 30 μύρτιλλα 5 φράουλες, κομμένες στα 4 μερικά φύλλα μέντας EKTEΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μικρό ορθογώνιο ταψί) Για τη βάση 300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα στο multi 130 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμα 500 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia 150 γρ. άχνη ζάχαρη 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 10% λιπαρά 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 30 ml χυμό λεμονιού Για το τελείωμα 200 […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια του μπράντι) Για το ζελέ 500 ml χυμό φράουλας 80 γρ. ζάχαρη 2 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα Για την κρέμα 300 ml φρέσκο γάλα 1 ματσάκι βασιλικό 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 160 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 45 γρ. κορν φλάουρ […]
ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ) Για την καραμέλα 200 γρ. ζάχαρη 60 ml νερό Για την κρέμα 500 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 4 αβγά και 2 κρόκους 70 γρ. κακάο σε σκόνη EKTEΛΕΣΗ Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε […]
YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.) Για τις τάρτες 250 γρ. βούτυρο σε θ.δ. 160 γρ. άχνη ζάχαρη 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1 βανιλίνη Για την κρέμα 2 αβγά και 1 κρόκο 30 γρ. κορν φλάουρ 500 ml φρέσκο γάλα 130 γρ. ζάχαρη 20 […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια) Για τα μακαρόν 200 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου 3 ασπράδια αβγών 30 γρ. ζάχαρη Για την κρέμα 150 ml γάλα 30 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών, ελαφρά χτυπημένους 40 γρ. κορν φλάουρ 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 βαζάκια των 250 ml) Για το φινανσιέ 7-8 ασπράδια αβγών 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. πούδρα φιστικιού Αιγίνης 2-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε ζαχαροπλαστεία) {{{ moto }}} 220 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμα μαστίχα 2 αβγά 60 […]
YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 10 εκ.) Για τις τάρτες 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 400 γρ. αλεύρι, μαλακό 100 γρ. κακάο, σε σκόνη 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για την γκανάς σοκολάτας 350 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια 500 ml κρέμα γάλακτος, […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κομμάτια) 250 γρ. λευκή σοκολάτα 500 γρ. τραγανό ρύζι* (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής) 80 γρ. γκότζι μπέρι (σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής) 50 γρ. κορινθιακές σταφίδες 80 γρ. φιστίκια (αράπικα), ξεφλουδισμένα και σπασμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ) 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θ.δ. και λίγο επιπλέον για τη φόρμα 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 400 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το τέλος 8 αβγά 500 γρ. πούδρα αμυγδάλου 60 γρ. κορν φλάουρ 10 γρ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 100 ml φρέσκο γάλα […]