ΥΛΙΚΑ (για ένα ορθογώνιο ταψί 33 x 38 εκ.) Για το σιρόπι
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
100 ml εσπρέσο, ρόφημα
50 ml μπράντι
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Για την κρέμα
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε
Για το σερβίρισμα
50 γρ. κακάο, σε σκόνη
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε ελαφρά τα σαβαγιάρ βουτώντας τα για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Στη συνέχεια τα αραδιάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε με μια μαρίζ.
Στον κάδο του μίξερ που έχουμε προηγουμένως καθαρίσει, χτυπάμε τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Στρώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή ποσότητα κρέμας, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση μπισκότων και τελειώνουμε με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες προτού σερβίρουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.