ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θ.δ. και λίγο επιπλέον για τη φόρμα

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

400 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το τέλος

8 αβγά

500 γρ. πούδρα αμυγδάλου

60 γρ. κορν φλάουρ

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

100 ml φρέσκο γάλα

70 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

αλεύρι για τη φόρμα

EKTEΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και, τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και ψήνουμε το κέικ για περίπου 30 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.