Ενα νέο και ιδιαίτερο εστιατόριο άνοιξε στην Πυλαία, το Duck Private Cheffing. Ο χώρος άνετος και φιλόξενος, με κεντρικά σημεία τον μεγαλοπρεπή τετράγωνο πάγκο εργασίας και το μοναστηριακό τραπέζι. Η ιδιαιτερότητα του εστιατορίου έγκειται στο γεγονός πως εδώ νιώθετε σαν να είστε προσκεκλημένοι σε ένα φιλικό σπίτι, σε μια μονοκατοικία με κήπο. Εδώ, οι οικοδεσπότες […]
Η Agora είναι το πρώτο θεματικό κατάστημα ελαιολάδου στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες του, ο Αλέξανδρος και ο Κώστας Στεφανίδης, φροντίζουν να προμηθεύονται μόνο εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας και ψυχρής έκθλιψης, από επιλεγμένους ελαιώνες, Κάθε επίσκεψη στην Agora, όμως, είναι και μια εμπειρία ελαιογνωσίας, αφού κύριο μέλημα των ιδιοκτητών είναι η […]
Μανιτάρια αφυδατωμένα, κατεψυγμένα και φρέσκα, ακόμη και φαρμακευτικά, σε βαζάκια, σε φιάλες, σε ζυμαρικά, σε σκόνη, σε σάλτσα, ολόκληρα σε άλμη, έτοιμα προς βρώσιν και πόσιν, αλλά φυσικά και προς μαγείρεμα! Οι δύο ιδιοκτήτες του, Παναγιώτης Κολοκυθάς και Ηλίας Μπίτουλας, έφτιαξαν μια μικρή όαση για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο. Τα μανιτάρια προέρχονται […]
Τα juice bars είναι νέα τάση και εμείς διαλέξαμε το πιο «φρέσκο» κατάστημα στην πόλη, το Join the Juice Co., εμπνευσμένο από βορειοευρωπαϊκά πρότυπα παρόμοιων καταστημάτων και με ευδιάκριτες πινελιές αγγλικού στυλ, κυρίως στην επίπλωση. Η διακόσμηση σε ξαφνιάζει: στην είσοδο, ο ένας τοίχος παραπέμπει σε παλιό παρατημένο οίκημα, ενώ στη συνέχεια ένα wallpaper απεικονίζει […]
Το Σαββατοκύριακο 31/5-1/6 ακολουθούμε τις οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, επιλέγοντας περιοχές και οινοποιεία που θέλουμε να επισκεφθούμε. Οι οινοπαραγωγοί μας θα έχουν «Ανοιχτές Πόρτες». Πρόκειται για την ετήσια εορταστική εκδήλωση του οινοτουρισμού, μια θαυμάσια ευκαιρία για εμάς τους λάτρεις του κρασιού να περιπλανηθούμε σε όμορφα αμπελοτόπια, μαθαίνοντας τα μυστικά των ποικιλιών […]
«Ο καθένας στη δουλειά του και ο βλάχος στα τυριά του». Με αυτό το σλόγκαν το κατάστημα τυροκομικών και αλλαντικών Αγορογιάννη, στην Ερμού, στην Αγορά Μοδιάνο, δίνει το στίγμα της καταγωγής του, ενώ με τις ορεκτικές μυρωδιές των προϊόντων του κάνει αισθητή την παρουσία του. Παρότι πρόκειται για μικρό μαγαζί, είναι γεμάτο με κάθε λογής […]
Οι γλυκές Ερατεινές Ευχές είναι ένας οίνος λευκός, φυσικώς γλυκύς, από την ποικιλία Μαλαγουζιά, της οινοποιίας Πιερία Ερατεινή, των οινολόγων Παύλου Αργυρόπουλου και Ανδρέα Πάντου. Ενα θαυμάσιο δείγμα γλυκού οίνου από τα αμπελοτόπια στον Κολινδρό Πιερίας, εκεί όπου ο Λυμπιάτης, όπως αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής το νότιο ρεύμα αέρα από τον Ολυμπο, κρατά ψυχρούς […]
Το κατάστημα σερβίρει μόνο πίτσες που φτιάχνονται πάντα φρέσκες, με υλικά κυρίως από την Ιταλία. Ας πάρουμε μια μικρή γεύση: Bolognese με μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένο κρεμμύδι, μπέικον και προσούτο, Cacciatore με κοτόπουλο, μπέικον και μανούρι, Arrabiata με σαλάμι salchichόn και πιπεριές, Greca με γιαούρτι, φέτα, ελληνική σαλάτα και κάππαρη, Tartufo με τριμμένη, φρέσκια και βουβαλίσια […]
Ο Γιάννης Κέδες, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, ο Θωμάς Κανδυλιάρης, ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης, ο Θεόδωρος Μανώλας και ο Γιώργος Μουταφίδης, πολυβραβευμένοι barteders και με προϋπηρεσία σε αξιόλογα μαγαζιά, ένωσαν την εμπειρία αλλά και το πάθος τους στο ολοκαίνουργιο all day bar Vogatsikou 3, στην ομώνυμη διεύθυνση (Βογατσικού 3), στο ύψος της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης. {{{ moto […]
Κοκτέιλ στο Ολύμπιον Στο Ολύμπιον, ένα από τα πιο cult σημεία της Θεσσαλονίκης, στο ομώνυμο cafe bar, o Τεό Τερζόπουλος φτιάχνει για τους αναγνώστες του περιοδικού ένα δικής του εμπνεύσεως κοκτέιλ, το Marilou, πρωτότυπο, δροσερό και ευχάριστο στο στόμα, με αναπάντεχη smoothie επίγευση. YΛΙΚΑ 60 ml σκωτσέζικο ουίσκι μερικοί κόκκοι καφέ εσπρέσο 10 ml χυμός […]
Χοιρινό πρασοσέλινο, μοσχαράκι με φασολάκια, κοτόσουπα και φασολάδα με λουκάνικα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του Canteen, που φιλοξενεί πιάτα της διεθνούς αλλά και της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε ένα περιβάλλον βιομηχανικής διακόσμησης. Κάθε μεσημέρι ο σεφ Μενέλαος Στεφανακίδης μαγειρεύει τουλάχιστον δύο προτάσεις που παραπέμπουν σε καθημερινά, αλλά και κυριακάτικα σπιτικά τραπέζια. Εμείς δοκιμάσαμε […]
Στον συνοικισμό των Αθηνών, στην οδό Κανάρη, εκεί που η Κάτω Τούμπα συνορεύει με τη Χαριλάου, συναντάμε την Παλιά Αθήνα, μια κλασική ταβέρνα που ξεχωρίζει κυρίως για τα εκλεκτά κρεατικά της. Ο ιδιοκτήτης Μανώλης Γεωργακάκης και η οικογένειά του εργάζονται με μεράκι και έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις με τις σύγχρονες τάσεις. Εδώ […]