Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Καεμσαχρ του Βόρειου Ιράν. Μια λεοπάρδαλη εμφανίσθηκε και κυκλοφορούσε ελεύθερη στους δρόμους. Κάποιες φορές με άνεση σκαρφάλωνε στα παράθυρα των πολυκατοικιών.

Ο τρόμος ήταν τεράστιος, και όλοι οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. Τότε ένας αστυνομικός που βρέθηκε κοντά της δεν πρόλαβε να κρυφτεί και το ζώο του επιτέθηκε.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί την πυροβόλησαν και τη σκότωσαν. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μονάδας Προστασίας του Περιβάλλοντος της επαρχίας Μαζανταράν, Μοσλέμ Αχανγκαρί: «Παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων, η λεοπάρδαλη πέθανε, αφού τραυματίστηκε από δύο σφαίρες που ρίχτηκαν για να σωθεί η ζωή ενός αστυνομικού»

Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ζώο κατάφερε να μπει στην πόλη από κάποια δασώδη περιοχή ή εάν ζούσε παράνομα στο σπίτι κάποιου. Πάντως η πόλη δεν έχει ζωολογικό κήπο κάτι που σημαίνει ότι δεν το έσκασε από εκεί.

Η λεοπάρδαλη

Η λεοπάρδαλη είναι σαρκοφάγο θηλαστικό ζώο που ανήκει στις αιλουρίδες. Είχε κυνηγηθεί πολύ από το άνθρωπο για την όμορφή της γούνα, αλλά πλέον προστατεύεται με ειδικούς νόμους.

Ζει στην Αφρική και στην Νότια Ασία, ενώ παλαιότερα ζούσε και στην Ευρώπη, ακόμα και στην Ελλάδα, μέχρι και την Ισπανία. Ανήκει στο γένος Panthera, στο ίδιο γένος που ανήκουν το λιοντάρι (Panthera leo), η τίγρη (Panthera tigris) και το τζάγκουαρ (Panthera onca).

Η λεοπάρδαλη έχει μήκος σώματος κοντά στα 2,1 μέτρα. Τα αρσενικά ζυγίζουν από 37 εως 90 κιλά με ύψος εως 70 εκατοστά, ενώ τα θηλυκά είναι ελαφρύτερα, ζυγίζοντας από 28 εως 60 κιλά με ύψος εως 64 εκατοστά

Η ικανότητα της δεν βρίσκεται στη δύναμη (όπως το λιοντάρι) ή στην ταχύτητα (όπως ο γατόπαρδος) αλλά στα άλματα. Μπορεί να πηδήξει με επιτόπιο άλμα ακόμη και στα 6 μέτρα ύψος. Μπορεί άνετα να κινείται πάνω στα δέντρα και τα κλαδιά τους.