Το Business Intelligence και η ανάλυση δεδομένων άλλαξαν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα οι επιχειρήσεις.Η Ανάλυση Δεδομένων εφαρμόζεται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επαγγελματίες από διαφορετικά πεδία μπορούν να εισφέρουν σε αυτή την ειδικότητα αξιοποιώντας τις βάσεις που έχουν ήδη αναπτύξει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Tο Business Intelligence Analysis είναι στην κορυφή των τάσεων στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με υψηλές μισθολογικές απολαβές.

Επαγγέλματα, όπως αυτό του Data Analyst, Business Analyst, Business Intelligence Analyst ή Business Intelligence Consultant απαιτούν μία ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ρόλοι που απευθύνονται σε Αναλυτές Δεδομένων, όπως: Business Intelligence Analyst, Reporting Analyst, Business Analyst, Business Intelligence Developer, BI/DATA Analyst, DataWarehouse Developer, Business Intelligence Project Manager, SQL Server Business Intelligence Developer, Business Intelligence Administrator, Business Intelligence Consultant.

Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα την πληροφορική, τα οικονομικά, τη λογιστική, τη διοίκηση επιχειρήσεων ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην υψηλά αμειβόμενη αγορά του Βusiness Intelligence / Data Analysis.

Οι τεχνολογίες και τα εργαλεία που πρέπει να γνωρίζει ο ΒΙ/Data Analyst είναι οι εξής: Business Analysis methods, SQL, Power Bi, Tableau, Data Cleaning – Preparation, Data Analysis methods, Python.

Επαγγελματίες από οποιοδήποτε κλάδο μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, ως BI/Data analysts, γνωρίζοντας τις παραπάνω τεχνολογίες.

Ποιοι υποψήφιοι μπορούν να εργαστούν ως Data / BI Analysts:

Πολλοί υποψήφιοι ή επαγγελματίες, που προέρχονται από το χώρο των Θετικών Επιστημών, των Οικονομικών Επιστημών, της Διοίκησης επιχειρήσεων, παρατηρείται ότι έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Data Science. Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον η Ανάλυση Δεδομένων μπορεί να συνδυαστεί με κλάδους όπως αυτοί των Οικονομικών, της Υγείας, του Management και του Marketing. Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά οι υποψήφιοι δεν κατέχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες.

Μπορεί κάποιος υποψήφιος να συνδυάσει το BI / Data Analysis με:

Αναγνωρισμένη πιστοποίηση και άμεση διασύνδεση με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας για απoφοίτους του προγράμματος.

Το Workearly, μέλος δικτύου εταιρειών σχετικά με την εκπαίδευση, την εύρεση εργασίας και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εταιρείες, με παρουσία σε παραπάνω από 6 χώρες, έχει δημιουργήσει το πρώτο ειδικό πρόγραμμα για BI / Data Analysts, με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευομένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα συνίσταται σε εξατομικευμένη εκπαίδευση, δηλαδή ατομική προετοιμασία κάθε υποψηφίου, ανάλογα με το γνωσιακό και επαγγελματικό υπόβαθρο καθενός. Το Data Analytics Professional Certified Training του Workearly είναι το μοναδικό εξατομικευμένο και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης στον χώρο του Business Intelligence (BI) και του Data Analysis.

Εξ αποστάσεως θέσεις εργασίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, λαμβάνουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση, και επίσης έχουν την δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με την αγορά, μέσω του συνεργαζόμενου ομίλου VaquancyThe Global Recruitment Hub for Tech Hybrid Talent, με έδρα στο Λονδίνο και παραρτήματα στην Αθήνα και το Λος Άντζελες, που είναι από τα ελάχιστα πρακτορεία  ευρέσεως εργασίας παγκοσμίως που ειδικεύεται στην στελέχωση εταιρειών σε BI / Data Analysts ρόλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, ήδη πολλές εταιρείες δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά remotely, είναι ο μοναδικός οργανισμός που εξειδικεύεται στην προετοιμασία εξ αποστάσεως εργασίας και αναλαμβάνει να προτείνει θέσεις και να προβεί σε διασύνδεση σε όσους απόφοιτους θέλουν να μπουν στον χώρο και να απευθυνθούν όχι μόνο στην Ελληνική, αλλά και στην Παγκόσμια αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Workearly συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ.