Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης δεν είναι ένας τυπικός πολιτικός, σαν κι αυτούς που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει τα δημόσια οικονομικά. Γίνεται εξ αρχής φανερό στους συνομιλητές του ότι κυριαρχείται από τις φιλελεύθερες πεποιθήσεις του, αλλά και από έναν σχεδόν απόλυτο ορθολογισμό, που καθορίζει τη συμπεριφορά του και το έργο του στη δύσκολη και ευαίσθητη, από κάθε άποψη, περιοχή που του ανατέθηκε να υπηρετεί.

Προσέχει τα λόγια του, δεν παρασύρεται από τα όποια σήματα, θετικά ή αρνητικά, κάθε περιόδου, παρά διακρίνεται για τις σταθερές, οι οποίες είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζουν ένα πρόσωπο που διαχειρίζεται δημόσιες οικονομικές υποθέσεις.

Για τον κ. Σκυλακάκη, οι παρούσες συνθήκες, υγειονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές, είναι «έντονα μεταβατικές». Και εξηγεί ότι «είμαστε στο μεταίχμιο μιας κρίσιμης περιόδου, με την υγειονομική κρίση παρούσα, την ενεργειακή εξελισσόμενη, τον πληθωρισμό απειλητικό, αλλά στον αντίποδα με καλές προοπτικές ανάπτυξης, τις οποίες οφείλουμε να ενισχύουμε συνεχώς με τις πράξεις και τις επιλογές μας, τηρώντας προσεκτική πορεία στη διαχείριση της οικονομίας».

Κοινώς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «επιβάλλεται να προσπαθούμε κάθε μέρα ώστε να πείθουμε τους πάντες, τους επενδυτές, τους εταίρους και τις ευμετάβλητες αγορές, ότι εμμένουμε και υπηρετούμε ως χώρα τις προοπτικές της σταθεροποίησης, της μεταρρύθμισης, της ανάκαμψης και της διαρκούς ανάπτυξης».

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί