Εβρος: Η Τουρκία στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη να «περιπολούν» στα σύνορα

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, με ανάρτηση στο twitter γνωστοποίησε την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV στον ποταμό Έβρο

Τις ακραίες προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο συνεχίζει ασταμάτητη η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει για μια ακόμα φορά πως δεν λογαριάζει τίποτα στην προσπάθειά του να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου Bayraktar TB2, θα πραγματοποιούν πτήσεις στον Έβρο και στα ελληνοτουρκιά σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο γαμπρός του Ερντογάν.

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, με ανάρτηση στο twitter γνωστοποίησε την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV στον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε στο twitter ενώ ανάρτησε και ένα χάρτη με την πτήση του δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο ίδιο μοτίβο και το πρακτορίο Ανατολού έκανε λόγο πως η δράση του UAV Bayraktar TB2 «διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Οι κινήσεις – ματ της Ελλάδας

Στα διαρκή είναι επεισόδια στον Έβρο, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να καθοδηγούνται και να εξοπλίζονται από τις τουρκικές αρχές, η ελληνική πλευρά αντιδρά με κινήσεις – ματ, οι οποίες είναι ενδεικτικές της ετοιμότητας στην οποία βρίσκεται.

Οι ελληνικές Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σύνορα και στην περιοχή Παζάρ Κουλέ, τοποθετώντας τσιμεντομπλόκ στο φράχτη μετά τα τελευταία επεισόδια όπου μετανάστες πέταγαν μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ. Οι εργασίες αυτές ωστόσο προκάλεσαν τις αντιδράσεις τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία με δημοσιεύματα και αναφορές καταγγέλλουν την Ελλάδα που λαμβάνει μέτρα προστασίας των συνόρων της από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τη θωράκιση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, ενώ έχουν δημιουργήσει αναχώματα και τάφρους με αποτέλεσμα κάποια ευάλωτα σημεία από τα οποία επιχειρούσαν να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες να είναι πλέον απροσπέλαστα.

Σε δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ προβάλλονται οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς στο Δάσος των Καστανιών των Έβρο.

Όπως διακρίνεται σε αυτά, ο Στρατός Ξηράς έχει προχωρήσει όχι μόνο σε βελτιώσεις και ενισχύσεις στα συρματοπλέγματα της συνοριακής γραμμής αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις στο έδαφος με τη δημιουργία αναχωμάτων, εμποδίων και τάφρων προκειμένου να ανακόψει μία πιθανή μαζική είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική