Λονδίνο: Αυξάνονται οι επιθέσεις με μαχαίρι, αλλά όχι και τα θύματα

Το ποσοστό των νεκρών από επιθέσεις με μαχαίρι μειώνεται, μολονότι ο αριθμός των επιθέσεων διαρκώς αυξάνεται

Η πραγματικότητα είναι τρομακτική και διαρκώς επιδεινούμενη: οι επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο δεν ήταν ποτέ συχνότερες, και η κατάσταση βαίνει διαρκώς επί τα χείρω.

Αυτό επισημαίνει σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό GQ (gq-magazine.co.uk) ο δημοσιογράφος Stuart McGurk.

Όμως, υπάρχει και άλλο στατιστικό στοιχείο που είναι λιγότερο γνωστό και υπογραμμίζεται στο εν λόγω άρθρο του Stuart McGurk: το ποσοστό των νεκρών από τις επιθέσεις αυτές στην πραγματικότητα μειώνεται, και μάλιστα ταχέως.

Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη τεσσάρων βασικών Κέντρων Αντιμετώπισης Τραυμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, ένα εκ των οποίων, το St Marys Hospital, το πλέον επιβαρυμένο από απόψεως περιστατικών, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του αριθμού των νεκρών από την επιδημία των επιθέσεων με μαχαίρι.

Στο νοσοκομείο, στο Paddington του Λονδίνου, καταφθάνουν είτε με ασθενοφόρο είτε ακόμη και πεζή άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων με μαχαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί αιμορραγούν, οι δε σφυγμός τους είναι κατά κανόνα ασθενικός.

Τους ανθρώπους αυτούς αναλαμβάνουν να περιθάλψουν και να κρατήσουν στη ζωή πενταμελείς ή εξαμελείς ομάδες έκτακτης ανάγκης, αποτελούμενες από τον επικεφαλής γιατρό, έναν αναισθησιολόγο, ένα γιατρό ειδικευμένο στην ορθοπεδική, νοσοκόμες και έναν ή δύο ειδικευομένους.

Γιατροί όπως ο δρ Stephen Metcalf, ειδικός στην αντιμετώπιση τραυμάτων με μαχαίρι, κατορθώνουν πλέον να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις βαθιές πληγές ανθρώπων που πριν από λίγα μόλις χρόνια θα είχαν φύγει από τη ζωή εξαιτίας των τραυμάτων τους.

Το 2010 το περίφημο NHS, το βρετανικό ΕΣΥ, αποφάσισε να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες παροχής υγείας σε ό,τι αφορούσε την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Έτσι, επήλθαν ριζικές μεταβολές στο προηγούμενο οργανωτικό σχήμα, το οποίο περιελάμβανε 24 λονδρέζικα νοσοκομεία με τμήματα αντιμετώπισης ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών.

Σε αυτά διακομίζονταν τα εκάστοτε θύματα από επιθέσεις με μαχαίρια και πυροβολισμούς, με γνώμονα την εγγύτητα της νοσοκομειακής μονάδας.

Με βάση το νέο σχεδιασμό, συγκροτήθηκαν 27 μείζονα Κέντρα Αντιμετώπισης Τραυμάτων στην Αγγλία, τα τέσσερα εξ αυτών στο Λονδίνο.

Το St Marys Hospital βρίσκεται σε θέση στρατηγικής σημασίας, γεγονός που του επιτρέπει να καλύπτει όλα τα περιστατικά σε μια ευρύτατη περιοχή που εκτείνεται από το Westminster (εκεί έλαβε χώρα ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων με μαχαίρι σε ολόκληρο το Λονδίνο την περσινή χρονιά) έως το Camden και το Watford.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk