Μια 15χρονη έχασε τη ζωή της, ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοούμενους μετά την κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Ταρν στην περιοχή Μιρπουά-σιρ-Ταρν, στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η νομαρχία, η εισαγγγελία και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

«Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα θύμα, μια 15χρονη, (το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε από τον ποταμό), ενώ η μητέρα της (…) η οποία βρισκόταν μέσα στο όχημα διεσώθη, βοηθούμενη κυρίως από περαστικούς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Ντομινίκ Αλζεαρί, εκφράζοντας φόβους για «αρκετούς αγνοούμενους», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μεταξύ αυτών μπορεί να βρίσκεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ένας οδηγός φορτηγού και «ίσως» ο οδηγός ενός τρίτου οχήματος, διευκρίνισε παράλληλα ο νομάρχης Ετιέν Γκιγιό.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του rtcom, κάνει λόγο για τουλάχιστον εννέα τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάρρευση της γέφυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενδέχεται να οφείλεται σε φορτηγό που έφερε βάρος πάνω από το νόμιμο όριο της γέφυρας, με τις έρευνες ωστόσο, να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.