Μπαρνιέ: Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στη Βρετανία

Όπως τόνισε ο Μισέλ Μπαρνιέ, μετά τη συντριβή της Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ της συμφωνίας αποχώρησης, «το αδιέξοδο μπορεί να λύθει μόνο στη Βρετανία

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια προς τη Βρετανία απέκλεισε ο ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, όσον αφορά την επίτευξη της συμφωνίας για την ομαλή αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Όπως τόνισε ο Μισέλ Μπαρνιέ, μετά τη συντριβή της Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ της συμφωνίας αποχώρησης, «το αδιέξοδο μπορεί να λύθει μόνο στη Βρετανία».

«Η ΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει για να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης», τόνισε με tweet ο Μπαρνιέ.

«Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στη Βρετανία. Οι προετοιμασίες μας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον πιο σημαντικές από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Νωρίτερα, λίγο πριν την ψηφοφορία, ο ίδιος έκανε ξεκάθαρο ότι η Βρετανία θα λάβει μια μεταβατική περίοδο στη μετά-Brexit εποχή, μόνο αν η Βουλή των Κοινοτήτων επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

«Ακούγοντας τη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων: φαίνεται να υπάρχει μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επωφεληθεί από μια μεταβατική περίοδο χωρίς την ύπαρξη της Συμφωνίας Αποχώρησης», ανέφερε ο Μπαρνιέ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Να είμαι ξεκάθαρος: η μόνη νομική βάση για μια μετάβαση είναι η Συμφωνία Αποχώρησης. Καμία συμφωνία για αποχώρηση σημαίνει καμία μετάβαση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk