Νέα συντριβή δέχτηκε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με τους βουλευτές να απορρίπτουν για δεύτερη φορά την πρότασή της για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγα λεπτά μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης, εκπρόσωπος του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα «αύξησε σημαντικά» τον κίνδυνο ενός ζημιογόνου διαζυγίου «χωρίς συμφωνία» (no-deal Brexit).

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία Αποχώρησης καταψηφίστηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο με ψήφους 391 κατά 242 υπέρ,  με την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης να έχει ήδη καθοριστεί η 29η Μαρτίου.

«Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Από την ευρωπαϊκή πλευρά έχουμε κάνει ό,τι ήταν εφικτό για την επίτευξη μιας συμφωνίας…είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο», σημείωσε.

«Με μόλις 17 ημέρες να απομένουν για την 29η Μαρτίου, η αποψινή ψηφοφορία αύξησε σημαντικά την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία… Αν υπάρξει η υποβολή ενός αιτιολογημένου αιτήματος για παράταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι 27 της ΕΕ θα το εξετάσουν και θα αποφασίσουν με ομοφωνία», πρόσθεσε.