• Αναζήτηση
 • Ρωσία: Κατηγορεί το Ισραήλ για αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

  Τα χαρακτηρίζει «προκλητικά» – Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει τον ισχυρισμό

  Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ πως παραβίασε κατάφωρα την εδαφική κυριαρχία της Συρίας, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών στόχων της Δαμασκού, εκφράζοντας την «μεγάλη της ανησυχία επειδή τα πλήγματα αυτά έθεσαν σε κίνδυνο εμπορικές πτήσεις».

  Σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε χθες το βράδυ στόχους κοντά στην Δαμασκό. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι απλώς έλαβε μέτρα προστασίας κατά της εκτόξευσης πυραύλου προερχομένου από την Συρία.

  Η ισραηλινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό έγινε από τον λιβανικό εναέριο χώρο, «πραγματοποιήθηκε την στιγμή που δύο αεροσκάφη της γραμμής, που δεν προέρχονταν από την Ρωσία, ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και της Δαμασκού».

  «Για να αποφευχθεί μία τραγωδία, περιοριστικά μέτρα που αφορούν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιβλήθηκαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, πράγμα που επέτρεψε στους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στην Δαμασκό να ανακατευθύνουν το ένα από τα αεροσκάφη στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ», δήλωσε ο Κονατσένκοφ.

  Η Μόσχα ισχυρίζεται πως η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποίησε 16 πυραύλους κατά την διάρκεια των επιδρομών, 14 από τούς οποίους καταστράφηκαν από τα συριακά συστήματα αεράμυνας.

  Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος, και το Ισραήλ έχουν περιπλακεί μετά το επεισόδιο του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κατά λάθος ρωσικό αεροσκάφος προσπαθώντας να αναχαιτίσει ισραηλινούς πυραύλους.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk