• Αναζήτηση
 • Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με είχε τηγανίσει για τους πλειστηριασμούς

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Όταν ήμουν αρμόδιος υπουργός, την περίοδο 12-14, με είχε «τηγανίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις.

  «Σήμερα έχουν να διαχειριστούν μια κατάσταση η οποία είναι οξύτατη», συμπληρώνει αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα και εκφράζοντας της θέση της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης διευκρινίζει, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πρέπει αν τυγχάνουν προστασίας οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη».

  Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι την Δευτέρα, που συνεδριάζει το Eurogroup θα έχει επιτευχτεί τεχνική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως «όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα με την αξιολόγηση η κυβέρνηση δεν θα έχει κατορθώσει να μας επιστρέψει στις αρχές του ‘15».

  Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι πρόκειται για «παραμύθι που προσπαθούν να κατασκευάσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κατέβουν στις εκλογές». Ωστόσο, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία απαντά: «Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τελικά τι θα κάνουν».
  Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εστέφθη με επιτυχία η ανταλλαγή ομολόγων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημειώνει «δεν θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ Νο2 ισχυριζόμενος ότι σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν μόνο αρνητικές εξελίξεις».
  Πέραν τούτων, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η τυχόν ακύρωση της συμφωνίας είναι κολοσσιαία αναδίπλωση», επαναλαμβάνοντας ότι «το θέμα για τη ΝΔ δεν κλείνει».

  Τέλος, ερωτηθείς εάν κινείται στην ίδια ιδεολογική γραμμή με τον έτερο αντιπρόεδρο του κόμματος, τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζει «ασφαλώς έχουμε στελέχη και βουλευτές με διαφορετικό ύφος και ταπεραμέντο, αλλά μας ενώνει το όραμα να κάνουμε την πατρίδα μας μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk