• Αναζήτηση
 • Κυβέρνηση: Δικαίωμα του κ.Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί όποιον θέλει

  Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ο «κος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει
  κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης
  Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού,
  τονίζοντας ο «κος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να
  ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια.
  Δικαίωμά του».

  Όσο αφορά στην κριτική που ασκείται στη σύζυγό του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε «άριστη» επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα».

  Δεν μπορεί, προσθέτει, « ο κος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία.

  Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk