Δραστικά μειωμένα μπόνους θα χορηγήσει στα στελέχη της για το 2015 η Deutsche Bank, η οποία αναμένει ρεκόρ ζημιών την χρονιά που πέρασε εξαιτίας της διαγραφής χρεών, του κόστους των δικαστικών διαφορών που ανέλαβε, του κόστους των αναδιαρθρώσεων που επιχείρησε και εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που εν γένει επικράτησαν στις διεθνείς αγορές.
Την πληροφορία αυτή μετέδωσε τη Δευτέρα ο βρετανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης BBC επικαλούμενος τρία στελέχη της γερμανικής τράπεζας. Οι εργαζόμενοι στην Deutsche Bank θα πληροφορηθούν το Μάρτιο για τα μπόνους που θα λάβουν. Οι τρεις πληροφοριοδότες του BBC, ωστόσο, ενημερώθηκαν ήδη ότι τα «δωράκια» που θα λάβουν τα στελέχη στις διάφορες διευθύνσεις της τράπεζας για την καλή απόδοσή τους θα είναι μειωμένα κατά 25% έως 30% συγκριτικά με αυτά που είχαν λάβει πέρυσι για τις επιδόσεις τους το έτος 2014.
«Για το προσωπικό το 2015 θα είναι πιθανότατα μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της τράπεζας», δήλωσε στο BBC ένας μάνατζερ της Deutsche Bank που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ένα άλλο πρόσωπο με προσβάσεις στη διοίκηση της τράπεζας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ΜΜΕ ότι όλοι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αποδοχές πάνω από τη συλλογική σύμβαση, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον κλάδο επενδυτικής τραπεζικής, θα επηρεαστούν από τις σκοπούμενες μειώσεις.
Το BBC αναφέρει ότι ήλθε σε επαφή με τη διοίκηση της Deutsche Bank, η οποία όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες.



