Η Ε.Ε. προετείνει στήριξη των 600 πρώην εργαζομένων του «Φωκά»

Τη χορήγηση στην Ελλάδα 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ), με στόχο την παροχή βοήθειας και αποκατάστασης, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτηση ποστήριξης από το ΕΤΠΠ έπειτα από την απόλυση 600 εργαζομένων από την επιχείρηση «Οδυσσεύς Φωκάς ΑΕ».

Τη χορήγηση στην Ελλάδα 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ), με στόχο την παροχή βοήθειας και αποκατάστασης, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση είναι μια απτή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Θα εξακολουθήσει να βοηθά τα κράτη-μέλη να επανεντάξουν στην αγορά εργασίας τα άτομα που απώλεσαν την εργασία τους και να τα υποστηρίξουν ώστε να προσαρμόσουν κατάλληλα τις δεξιότητές τους», δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Μαριάν Τίσεν.

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση υποστήριξης από το ΕΤΠ έπειτα από την απόλυση 600 εργαζομένων από την επιχείρηση «Οδυσσεύς Φωκάς ΑΕ», ως «συνέπεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε σοβαρά την ελληνική οικονομία».

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος της δέσμης μέτρων είναι 10,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η ΕΤΠΠ θα συνεισφέρει 6,4 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk