Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βήμα – βήμα βγαίνει από την κρίση

Aισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε το Σάββατο από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Η χώρα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση» είπε στους δημοσιογράφους, ενώ αναφερόμενος στην «επόμενη ημέρα» ανέφερε ότι πρέπει να διαμορφωθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους, ένα πλαίσιο συνεργασίας το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς και θα εδράζεται σε ένα εθνικό ρεαλιστικό συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης.

Aισιόδοξος για την πορεία της χώρας και της οικονομίας εμφανίστηκε το Σάββατο από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συναντήσεων που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την λειτουργία της αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, υποστήριξε ότι «σήμερα η χώρα βήμα – βήμα βγαίνει από την κρίση. Τα οικονομικά της σταθεροποιούνται και αυτό αναγνωρίζεται εντός και εκτός χώρας».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίστηκε και από το Eurogroup ενώ θέλοντας να δείξει και το στίγμα των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί είπε χαρακτηριστικά:

«Φέτος όλοι βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στο φως. Αρχίζει να ανακάμπτει. Η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί και αρχίζει να μειώνεται. Οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, η ανταγωνιστικότητα έχει ενισχυθεί, κοινωνικό μέρισμα διανεμήθηκε φέτος που δεν ήταν στον προϋπολογισμό. Θα αρχίσει να γίνεται μερική, σημαντική αποκατάσταση στις απολαβές και τις συντάξεις των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και οι πρώτες σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις ήδη υλοποιήθηκαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί και η χώρα οδεύει σε μια μακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσομε με επιτυχία την τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής πολιτικής και ταυτόχρονα μαζί με τους εταίρους να δούμε το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ένα πλαίσιο το οποίο θα εδράζεται σε ένα εθνικό ρεαλιστικό συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης που θα διατηρεί σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα και θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή. Ένα σχέδιο το οποίο προφανώς θα λαμβάνει υπόψη τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς οργανισμούς γιατί χρειαζόμαστε ένα δίχτυ ασφαλείας όταν η κατάσταση στο εξωτερικό είναι τόσο ασταθής» πρόσθεσε.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα χωρίς πολλές κουβέντες, ενώ παράλληλα όπως τόνισε χρειάζεται και όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να επιδείξουν συναίνεση, σύνεση και να μην καλλιεργούν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών επισκέφθηκε το μεσημέρι το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στα Χανιά με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk