Υπό παραίτηση φέρεται να τελεί ο υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Πάβλο Σερεμέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ο Σερέμετα φέρεται να ενημέρωσε το πρακτορείο ότι δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την άρνηση του συστήματος να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία της χώρας και ότι για αυτόν τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε τη δήλωση : «Δεν επιθυμώ πλέον να μάχομαι με το σύστημα του χθες».

Σημειώνεται πως η παραίτηση Σερεμέτα έρχεται σε μια περίοδο που η Ουκρανία ανέμενε πρόσθετη στήριξη από το ΔΝΤ. Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει μια δόση ύψους 3,2 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ και αναμένεται να λάβει και δεύτερη στο προσεχές διάστημα.

Η Διοίκηση του ΔΝΤ εμφανίζεται πάντως προβληματισμένη για το γεγονός ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ανατολή Ουκρανία σημαίνει ότι το ουκρανικό πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι αναμενόταν.