Πρωτωβουλία να ζητήσει τη σύγκλιση σύσκεψης με το επιτελείοτου Μεγάρου Μαξίμου, τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου, με τη συμμετοχή και αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου, ανέλαβε το ΠαΣοΚ, αναφορικά με τη «μικρή ΔΕΗ» η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Το ζήτημα της επαναξιολόγησης της «μικρής ΔΕΗ» ετέθη από τονΠ. Κουκουλόπουλο με τρόπο που αιφνιδίασετόσο την Χαρ. Τρικούπη όσοκαι το Μέγαρο Μαξίμου.Επειδή όμως αντιδρούν και άλλοι βουλευτές των δύο κομμάτων αλλά έχουν κατατεθεί αιτήματα και προτάσεις από παράγοντες και φορείς των περιοχώνπου ενδιαφέρονται για το θέμα της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚΕυ. Βενιζέλος κάλεσε την Κυριακή σε σύσκεψη τονυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Μαθιουδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρ. Ζερβό, και τουςΠ. Κουκουλόπουλο, Π. Ρήγα,Χρ. Πρωτόπαπα και Δ. Καρύδη.

Ο κ. Βενιζέλος κινήθηκε στο πλαίσιο των οδηγιών πουέδωσε στα κυβερνητικά στελέχητου ΠαΣοΚ,ότι δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας και μη τήρηση των δεσμεύσεωνπουέχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων αλλά επειδή ξεκινά μια νέα φάση διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιθυμεί η συζήτηση για σημαντικά θέματαόπως αυτό της ΔΕΗναγίνει με οργανωμένο τρόπο.


Ο στόχος είναι να συμφωνηθείέναολοκληρωμένο πλαίσιογια την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις δικαιολογημένεςενστάσεις των τοπικών παραγόντων αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει και τασυμφέροντα των καταναλωτών.