Για διεργασίες «αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού», χωρίς όμως να αλλάζει η πολιτική «σε βάρος του λαού» κάνει λόγο το ΚΚΕ.

«Ο λαός, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει αρνητική πείρα από τις συζητήσεις και τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, πότε με συγχωνεύσεις και μετονομασίες κομμάτων, πότε με μεταγραφές στελεχών, πότε με δημιουργία νέων σχημάτων, πότε απλά με κυβερνητικούς ανασχηματισμούς, όπου αλλάζουν κάποια πρόσωπα και ονόματα, για να συνεχιστεί όμως η ίδια πολιτική σε βάρος του λαού».

«Αυτές οι διεργασίες πάνω από όλα έχουν στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στον καπιταλιστικό ευρωμονόδρομο, τον όποιο υπηρετούν τα διάφορα κόμματα».

«Θεωρούμε ότι αυτό που κυρίως πρέπει να δυναμώσει είναι οι διεργασίες ανασύνταξης και αναζωογόνησης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, της ίδιας της συμμετοχής του λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στην οργανωμένη πάλη, στη λαϊκή συμμαχία» τονίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας ότι «αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικό νοικοκύρη στην οικονομία και την εξουσία».