«Η αποτυχημένη προσπάθεια από ορισμένα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής των ΜΜΕ στο Πακιστάν να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας του Geo θύμιζε φάρσα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αστείο στη μάχη για το μέλλον αυτού του τηλεοπτικού καναλιού», γράφει το BBC.
Το Geo, κάποτε το κανάλι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στη χώρα και με το μεγαλύτερο δίκτυο συλλογής ειδήσεων, έχει χάσει περισσότερο από το 80% των τηλεθεατών του, σε λιγότερο από έναν μήνα.
Το Geo έχει κοπεί από το μενού των περισσότερων παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης σε περιοχές στρατωνισμού σε ολόκληρο το Πακιστάν. Αλλοι πάροχοι το έχουν μεταφέρει στο κάτω μέρος της λίστας με τα κανάλια τους, εκεί που το σήμα εκπομπής είναι συχνά αδύναμο.
Ολα αυτά γίνονται στον απόηχο μιας σειράς γεγονότων στα οποία το Geo έχει κατηγορηθεί για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από τους στρατιωτικούς, για βλασφημία από το θρησκευτικό λόμπι, και για προδοσία από τους ανταγωνιστές του.
Ενας κορυφαίος πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης, και πρώην πρωταθλητής του κρίκετ, ο Ιμραν Χαν, έφτασε μέχρι του σημείου να καταγγείλει ότι το κανάλι βοήθησε τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ να κάνει νοθεία στις εκλογές του Μαΐου του 2013.
Την Τρίτη, το Geo επέζησε ως εκ θαύματος από ένα θανάσιμο πλήγμα όταν η Ρυθμιστική Αρχή Pemra αναγκάστηκε να ανακαλέσει μια απόφαση που είχαν πάρει λίγες ώρες νωρίτερα κάποια από τα μέλη της για να ανασταλεί η άδεια του καναλιού.

Πολλοί λένε ότι αυτός ο περίεργος διχασμός εντός της Pemra μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλεται στο μπρα ντε φερ μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, που συνεχίζεται από το 2008, όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία.

Εναυσμα γι’αυτό το τελευταίο επεισόδιο ήταν η επίθεση που δέχθηκε στις 19 Απριλίου ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος του Geo, ο Χαμίντ Μιρ, που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σε ενέδρα στο Καράτσι.
Τόσο ο ίδιος όσο και το κανάλι είπαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι διαβόητες μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν (ISI).