Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, στην – τυπική – απολογία του σήμερα ενώπιον του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ροσσώνης έχει κληθεί να απολογηθεί για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή θα βρεθεί σύντομα και ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει να τηρηθεί μυστική η ημερομηνία κατά την οποία θα εμφανιστεί στον Άρειο Πάγο.

Ήδη, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός έχει καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση περιορισμένο αριθμό μαρτύρων, για την παροχή διευκρινίσεων, εκτιμώντας ότι οι καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της Βουλής είναι λίαν κατατοπιστικές.

Το όνομα του Ανδρέα Ρωσσώνη είχε σβηστεί μαζί με αυτά της Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, από τη λίστα Λαγκάρντ, κατά την αλλοίωση του πρωτότυπου CD.

Ο ίδιος σε υπόμνημα του στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας διάλεξε να μην εμφανιστεί, έχει δηλώσει σχετικά ότι διατήρησε κάποια στιγμή λογαριασμό στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Ο Ανδρέας Ρωσσώνης είναι γνωστός στον κόσμο των εξοπλισμών, ως αντιπρόσωπος ιταλικών κυρίως οίκων που προμήθευαν οπλικά συστήματα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν μάλιστα ευρέως γνωστός ως «Rossonis» αλλά και «Mr Oto Melara», καθώς υπήρξε συνεργάτης της ομώνυμης εταιρίας.