Ζ. Μακρή: Η Πολιτεία κορόιδεψε την κοινωνία για το κάπνισμα

Αίσθηση προκάλεσε στην Βουλή η τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Ζέτας Μακρή, αναφορικά με τον νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Αίσθηση προκάλεσε στην Βουλή η τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Ζέτας Μακρή, αναφορικά με τον νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Η κυρία Μακρή, απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό το πολιτικό σύστημα κορόιδευε την κοινωνία και τον εαυτό του καθώς δεν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θεωρεί αδιανόητο η Βουλή και οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο να μην τον εφαρμόζουν μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η υφυπουργός Υγείας, ουσιαστικά, απάντησε σε ερώτηση του Ανδρέα Ψυχάρη και συμφώνησε μαζί του για το θέμα του καπνίσματος εντός Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης, τόνισε «λυπάμαι που έχουμε νόμους που δεν τους εφαρμόζουμε. Ας μας δώσει η κυβέρνηση έναν κατάλογο με νόμους που εφαρμόζουμε και εκείνους στους οποίους κλείνουμε το μάτι».

Πρότεινε, ακόμη, να υπάρξουν και πιο σκληρά μέτρα αναφέροντας ότι οι Αρχές θα έπρεπε να κλείνουν τα καταστήματα των επιχειρηματιών εφόσον εκείνοι παρανομήσουν και δεύτερη φορά.

Ο κ. Ψυχάρης έριξε και ένα μικρό καρφί και στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας, λυπάμαι πολύ που ο κ. Γεωργιάδης που συγκρούεται με συμφέροντα, στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνει τίποτα. Τι θέλουμε δηλαδή να το επιβάλλει η Τρόικα;».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη εκ νέου η κυρία Μακρή η οποία τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας έχει δώσει ήδη το «ΟΚ» για την αυστηρή εφαρμογή του νόμου σε όλους τους χώρους.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και σημείωσε ότι σε πρόσφατες «εφόδους» βρήκαν γιατρούς να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία.

Η συζήτηση αυτή έγινε στη σκιά της εντολής που έστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Οπως αναφέρεται στην εντολή: «Το κάπνισμα απαγορεύεται πλήρως σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» .

Με την εντολή αυτή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρακαλεί τους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις δέουσες οδηγίες στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών των περιφερειών τους και αυτοί στις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της περιφέρειάς των.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk