Τέσσερις προτεραιότητες για τη βιομηχανία θέτει ο Κ.Χατζηδάκης

Τέσσερις προτεραιότητες για τη στήριξη της βιομηχανίας έθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στην ημερίδα εργασίας για την Ελληνική Βιομηχανία που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
Οπως είπε «η βιομηχανία συνεισφέρει περίπου 10% στο ΑΕΠ, αλλά δοκιμάζεται σκληρά τόσο από διαχρονικές παθογένειες όσο και από τις συνέπειες της κρίσης. Όμως είναι αναγκαίο να στηριχθεί διότι βιομηχανία σημαίνει απασχόληση, σημαίνει ανάκαμψη και ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Οι νέες προτεραιότητες είναι:
– η μείωση του ενεργειακού κόστους,
– η προώθηση της έρευνας & της καινοτομίας,
– η βελτίωση της χρηματοδότησης
– η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού


Ο κ. Χατζηδάκης έκανε απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως είπε «όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, όπως ήταν:


· ο νέος Επενδυτικός νόμος, με την ίδρυση μιας Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής
· οι 25 δράσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στις εξαγωγές και ο νέος Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας
· ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν την αγορά (καύσιμα, καταστήματα, δίδακτρα, φορτηγά κλπ) και ρυθμίσεις που προσαρμόζουν μια σειρά από τεχνικά επαγγέλματα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.


Επίσης έχουμε προωθήσει σημαντικές πολιτικές όπως:


· ο σχεδιασμός για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου για πρώτη φορά, το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα και την Ανταγωνιστικότητα, θα λάβει τους περισσότερους πόρους από κάθε άλλο


· ο νόμος-πλαίσιο που παρουσιάσαμε για τη συνολική αναθεώρηση και την απλοποίηση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων ο οποίος μειώνει άνω του 60% τα αναγκαία διαδικαστικά βήματα
· η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τα logistics ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγική βάση και να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου για την Ευρώπη- το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται άμεσα στη Βουλή
· η άρση των εμποδίων εισόδου και η ενίσχυση του ανταγωνισμού σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ώστε να πέσουν επιτέλους οι τιμές και να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα σε τέσσερις τομείς: τρόφιμα, λιανικό εμπόριο, τουρισμό και οικοδομικά υλικά».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk