Από την Στοκχόλμη, με αφετηρία την έκθεση Greece PANORAMA, ξεκινά την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, το 5ο κατά σειρά Sympossio Greek Gourmet Touring. Το 5ο κατά σειρά ελληνικό γαστρονομικό ταξίδι, θα επισκεφθεί τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη για να μεταδώσει στον κόσμο της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας μια ζωντανή, γευστική εικόνα της σημερινής Ελλάδας, η οποία παράγει, δημιουργεί και κυρίως μοιράζεται.
Η διοργάνωση, που εφέτος έχει θέμα το ούζο και το ουζερί, την παρέα και το μοίρασμα, τελεί για τέταρτη χρονιά υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και φιλοδοξεί να μεταδώσει «τη στιγμή που ο χρόνος σταματά για να γευτούμε εκλεκτούς μεζέδες, φτιαγμένους από εκλεκτές πρώτες ύλες μαζί με αγαπητούς ανθρώπους», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Ο ίδιος προσθέτει ότι «το Sympossio, τα προϊόντα του και οι άνθρωποί του, επιμένουμε να ταξιδεύουμε σε μία περίοδο κατά την οποία όλη η Ευρώπη δοκιμάζεται».

Ομως, «μέσα από την επίπονη διαδικασία της κρίσης, ξαναγεννιέται η παραγωγή και τυποποίηση εξαίρετων προϊόντων και η Ελλάδα καταθέτει την δική της συνεισφορά στην παγκόσμια γαστρονομία βλέποντας τα προϊόντα της να ταξιδεύουν ξανά σε όλα τα μήκη του κόσμου και που είδε τον πλούτο της να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού στις δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σεφ. Αυτή η συνολική αλλαγή που συμβαίνει δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές δραστηριότητες και στις κοινωνικές συμπεριφορές αλλά εκτείνεται και στις γαστρονομικές συνήθειες».


Οι ημερομηνίες και προορισμοί του Sympossio 2014
14/02-16/02 Στοκχόλμη-Σουηδία
17/02 Πέζαρο-Ιταλία,
19/02 Ρώμη-Ιταλία,
20/02Νάπολι-Ιταλία,
21/02 Μπάρι-Ιταλία,
24/02 Μιλάνο-Ιταλία,
25/02 Τορίνο-Ιταλία,
26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη-Ρωσία,
06/03 Ροστόβ-Ρωσία,
14/03Καζάν-Ρωσία,
29/03-30/03 Τιουμέν-Ρωσία,
04/04-05/04Ιζέβσκ-Ρωσία,
Μάρτιος ’14 Λονδίνο-Αγγλία,
Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ-Αγγλία,
10/04-11/04 Κίεβο-Ουκρανία