ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

4 µεγάλα µπούτια πάπιας

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. αλεύρι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη

250 ml λευκό κρασί

500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου

4 δαφνόφυλλα

2 κ.σ. φρέσκος δυόσµος, τα φυλλαράκια

2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια

1 κ.σ. φρέσκια µαντζουράνα, τα φυλλαράκια

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια

200 γρ. baby πατάτες

200 γρ. baby καρότα

200 γρ. baby κολοκύθια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουµε και σκουπίσουµε τα µπούτια, χαράζουµε ακανόνιστα την πέτσα. Αλατοπιπερώνουµε και αλευρώνουµε. Σε ένα τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουµε, µέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώµα. Τα µεταφέρουµε σε µια γάστρα. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε τον ζωµό και τα δαφνόφυλλα. Αλατοπιπερώνουµε ελαφρώς και τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση. Τα προσθέτουµε στη γάστρα.

Καλύπτουµε τη γάστρα µε το καπάκι της και τη βάζουµε στον φούρνο. Ψήνουµε για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα αρωµατικά και τα λαχανικά και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για άλλα 40 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.