Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη Μόσχα, με την επωνυμία Kleemann Lifts Rus, προχώρησε η Kleemann, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας του σε μια κομβική και πολλά υποσχόμενη αγορά.
Μάλιστα, εδώ και δύο χρόνια που λειτουργεί γραφείο αντιπροσώπευσης στη Μόσχα, η Ρωσία αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα αγορά για τη μητρική από πλευράς τζίρου, με τη φετινή χρονιά να παρουσιάζει ήδη αύξηση 77% σε σχέση με πέρυσι.
Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας θυγατρικής ανέρχεται σε 10 εκατ. ρούβλια (περίπου 250.000 ευρώ), με μετόχους κατά 99,5% την κυπριακή θυγατρική Kleemann International Holdings Limited και κατά 0,5% τον Νικόλαο Ν. Κουκούντζο, γενικό διευθυντή και μέτοχο της μητρικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, απαγορεύεται η δημιουργία μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. και συνεπώς ήταν αδύνατη η συμμετοχή της κυπριακής θυγατρικής με 100%.
Σκοπός της νέας επιχείρησης είναι η εμπορία ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, καθώς και η περαιτέρω προώθηση της συνολικής γκάμας των προϊόντων του ομίλου στη γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μέσω της λειτουργίας της ρώσικης θυγατρικής, η διοίκηση της Kleemann προσβλέπει στη σημαντική ενίσχυση των διεθνών πωλήσεων του ομίλου, αλλά και στη διείσδυσή του σε νέες αγορές της ευρύτερης περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Kleemann διαθέτει διεθνείς θυγατρικές εταιρείες σε Τουρκία, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Αγγλία, Χονγκ-Κονγκ και Κίνα, ενώ γραφεία αντιπροσώπευσης λειτουργούν σε Πολωνία, Γερμανία και Ντουμπάι.