Ερευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δικηγόρου και Προέδρου της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ζητά με κατεπείγον έγγραφο της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δικαστικές Αρχές εστιάζουν στο αν ο γνωστός δικηγόρος και ο αθλητικός παράγοντας σχετίζονται με την υπόθεση ενδεχόμενου παράνομου στοιχήματος στη Μαλαισία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με νομικούς, το αίτημα πιθανόν να σχετίζεται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθης – Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2008, που έληξε 3-2. Σημειώνεται ότι προ μερικών μηνών πρώην διαιτητής είχε υποστηρίξει σε εκπομπή ότι «ο γιός μεγαλαπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ στοιχημάτισε σε ήττα του Παναθηναικού στο συγκεκριμένο ματς, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη με παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία». Παράλληλα υπήρχαν πολλά σχετικά δημοσιεύματα.

Το έγγραφο των δικαστικών Αρχών προς την Τράπεζα της Ελλάδος που αποκαλύπτει «Το Βήμα» έχει τη μορφή του κατεπείγοντος, έχει συνταχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠ.1462. Την εισαγγελική παραγγελία υπογράφει ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αριστοτέλης Κορέας.
Στο έγγραφο σημειώνονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εαν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα 1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαικής και 2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναικός α) πραγματοποιήσαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικου κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και β) ποιό το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης».

Η απάντηση του Δ. Γιαννακόπουλου

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, δηλώνοντας  πως «δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του παράνομου στοιχήματος» και ότι «ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια».

Αναλυτικά:

«Εδώ και δυόμισι χρόνια παρακολουθώ με περίσσια υπομονή σειρά «στρατευμένων» συκοφαντικών δημοσιευμάτων, που στόχο έχουν να πλήξουν εμένα προσωπικά, καθώς επίσης και την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Όλο αυτόν τον καιρό, οι λασπολόγοι δεν επέδειξαν το θράσος που επέδειξαν σήμερα, κατονομάζοντάς με ως έναν από τους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.

Όλο αυτόν τον καιρό, αυτά τα θρασύδειλα ανθρωπάκια, πετούσαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, μην κάνοντας ευθεία αναφορά στο όνομά μου, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για δική μου εμπλοκή.

Τώρα όμως που οι μάσκες έπεσαν, ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια και οι λασπολόγοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Η απάντηση του Αλ. Κούγια

Για την ίδια υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Πληροφορήθηκα με δυσάρεστη έκπληξη ότι διενεργείται κατ΄ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στου οποίου στις επιχειρήσεις είμαι νομικός σύμβουλος, έχουμε εξάγει χρήματα για να παίξουμε στοίχημα στη Μαλαισία. Πληροφορήθηκα ότι ο έλεγχος γίνεται μέσω της Τραπέζης Ελλάδος και έχω να δηλώσω τα εξής:

1) Tόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχουμε καμία σχέση με στοίχημα και ειδικότερα ποτέ δεν έχουμε εξάγει ούτε ένα ευρώ στη Μαλαισία ή οπουδήποτε αλλού για να παίξουμε στοίχημα.

Προσωπικά δεν γνωρίζω τι είναι το στοίχημα, δεν έχω παίξει ποτέ ΠΡΟΠΟ , δεν έχω αγοράσει λαχείο και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι λαχειοπώληδες και οι πράκτορες ΠΡΟΠΟ της Ελλάδας. Προκαλώ οποιονδήποτε πράκτορα ΟΠΑΠ ή λαχειοπώλη βρει ένα δικό μου δελτίο στοιχήματος η ΠΡΟΠΟ να το δημοσιοποιήσει.

Δεν γνωρίζω να χειρίζομαι ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεν έχω μπει ποτέ στο ίντερνετ, δεν έχω σχέση με το facebook ή κάτι άλλο σχετικό και δίνω αγώνα να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο.

2) Τη Δευτέρα (1/10) το πρωί, μαζί με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα καταθέσουμε κοινές μηνύσεις και αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που υπέπεσαν σε κακουργηματικές παραβάσεις δημοσιοποιώντας τα ονόματά μας σε μια ανύπαρκτη υπόθεση. Από τώρα σκέφτομαι την ώρα που θα εισπράττω τα χρήματα και τη στιγμή της καταδίκης των συκοφαντών.

3)Την Τετάρτη (3/10), γιατί νωρίτερα δεν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τόσο οι δικές μου, όσο και του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα επισκεφτούμε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, την παλαιά και τη νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κυρίες Ράικου και Φάκου, αλλά και τους προϊσταμένους της διώξεως οικονομικού εγκλήματος, κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη για να διαπιστώσουμε ποιος Εισαγγελέας και κατόπιν ποιας εντολής αρχικά άσκησε την επείγουσα προκαταρκτική και σε ποια σοβαρά στοιχεία βασίστηκε. Αν το σοβαρό στοιχείο είναι ο γνωστός σε όλους Βοριάς τόσο εγώ όσο και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα προβούμε στις νόμιμες ενέργειες.

4) Τόσο ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και εγώ, γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη βρωμερή και κατασκευασμένη ιστορία και το μόνο για το οποίο χαιρόμαστε είναι ότι επιτέλους, μετά από εισαγγελική έρευνα, κάποιοι που νομίζουν ότι είμαστε ίδιοι με αυτούς θα αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

5) Αυτού του είδους οι ενέργειες, όπως και η προσπάθεια να ασκηθεί δίωξη εναντίον μου, όσο και του κυρίου Πατέρα για τις γνωστές κασέτες Μπέου τις οποίες εγώ παρέδωσα στη δικαιοσύνη και ο Πατέρας καμία σχέση είχε, σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να αλλάξω σε καμία περίπτωση την απόφαση μου να φθάσω ως το τέλος την κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Έστω και να χρειαστεί να με προφυλάσσουν όχι τέσσερις, αλλά τετρακόσιοι!».