Υπό τους ήχους του… βομβαρδισμού του γειτονικού ποδοσφαιρικού γηπέδου από τους χούλιγκαν κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Τριφυλλιού κ.Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είδε κι έπαθε, ώσπου να εξασφαλίσει τη διατήρηση συγκέντρωσης των παικτών του, αλλά όταν τα κατάφερε _ και αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αναγκαστεί να… κρύψουν τα αυτοκίνητά τους στα ενδότερα του γηπέδου μπάσκετ για να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις _ το μήνυμα που απέστειλε ήταν ξεκάθαρο:

«Στο ΟΑΚΑ δεν παίζουμε καλά. Μην νομίζετε ότι επειδή θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, θα κάνουμε εύκολα το 2-0. Αν δεν παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα, δεν πρόκειται να πετύχουμε τον στόχο μας», είπε στους παίκτες του ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας (οκτώ τρόπαια) σημαίνοντας συναγερμό εν όψει των επικείμενων δύο πρώτων αναμετρήσεων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, την Τρίτη 20/3 (22.00) και την Πέμπτη 22/3 (21.00) στο ΟΑΚΑ.

Πράγματι, οι πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι είχαν επιβληθεί (78-70) της «ομάδας του λαού» του Τελ Αβίβ στον περυσινό τελικό του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης «ράβοντας» το έκτο ευρωπαϊκό αστέρι στη φανέλα τους, έχουν γνωρίσει τρεις ήττες στο ΟΑΚΑ (από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιέτουβος Ρίτας και Αρμάνι Μιλάνο) και έχουν αποδώσει καλύτερο μπάσκετ σημειώνοντας σπουδαίες νίκες μακριά από αυτό (Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη, Καζάν, Κάουνας, Μάλαγα, Ζάγκρεμπ).

«Βρισκόμαστε στα πλέι οφ, τους αγώνες που μπορούν να μας οδηγήσουν στο Φάιναλ Φορ. Σεβόμαστε τη Μακάμπι. Πιστεύω πως πρέπει να καταλάβουμε ότι παίζοντας στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί πλεονέκτημα για μας. Δεν σημαίνει τίποτε, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να παίξουμε όπως έχουμε κάνει φέτος εκτός έδρας, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδώσει καλά στην έδρα μας. Είναι ώρα να το αλλάξουμε αυτό», εξήγησε ο Σέρβος μιλώντας σήμερα (19/3) στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για να συμπληρώσει:

«Συμμετέχουμε στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, γιατί τότε υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στη σειρά. Τώρα δεν υπάρχει φαβορί ανάμεσα στη μονομαχία μας με τη Μακάμπι. Ουδείς μπορεί να πει ότι υπάρχει φαβορί».

Αυτό, που… ξέχασε να πει ο κ. Ομπράντοβιτς, το πρόσθεσε ο κεντροαφρικανός γκαρντ του ΠΑΟΡομέιν Σάτο, πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας με 6,1 κατά μέσον όρο και παίκτης – κλειδί στον περυσινό τελικό με τρία καθοριστικά τρίποντα και συνολικά 13 πόντους, ο οποίος δήλωσε:

«Το κίνητρο είναι μεγάλο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Αντιμετωπίζουμε τη Μακάμπι, μια καλή ομάδα, που έχει επιπλέον κίνητρο να μας κερδίσει μετά την ήττα στον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Η άμυνα είναι κλειδί, αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε και στην επίθεση. Να διαβάσουμε τις καταστάσεις, να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι μεγάλο συν για μας το ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ξέρουμε ότι θα μας υποστηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και σε όλη τη σειρά των αγώνων».

Αντίπαλος του ΠΑΟ και του κ. Ομπράντοβιτς θα είναι για πολλοστή φορά ο αμερικανοϊσραηλινός κόουτς της Μακάμπι κ.Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει αναμετρηθεί εννέα φορές (καθοδηγώντας τέσσερις διαφορετικές ομάδες: Μακάμπι, Αρης, Εφές Πίλσεν, Μπενετόν Τρεβίζο) με τον Σέρβο και απέναντί του έχει ρεκόρ τρεις νίκες και έξι ήττες.

«Οι παίκτες μου πρόκειται να αισθανθούν την καυτή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Είναι κομμάτι αυτής της σειράς των πλέι οφ. Εχουμε ολοκληρώσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας στις άλλες διοργανώσεις και είναι καλό που ήλθαμε στην Αθήνα δύο ημέρες(σσ. Κυριακή)πριν από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Θα προσαρμοστούμε αργά και ήρεμα», τόνισε ο κ. Μπλατ, ενώ οΣοφοκλής Σχορτσανίτηςπροετοιμάζει τον εαυτό του για την πρώτη αναμέτρηση με ελληνική ομάδα στην Αθήνα μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010.

«Είναι ωραίο να παίζεις στην Ευρωλίγκα και έχουμε μπροστά μας ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε τις απαντήσεις. Είναι καιρός να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχω αυτοπεποίθηση, δεν θέλω να χάσω. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στην Ελλάδα από την ημέρα που έφυγα. Περιμένω μία καλή ατμόσφαιρα, το κοινό είναι ενθουσιώδες. Έχουμε κακές αναμνήσεις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε για την ήττα μας στον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας»…