Η Nokia παρουσίασε το 808 PureView ένα κινητό τηλέφωνο που διαθέτει κάμερα η ανάλυση της οποίας είναι 41 megapixel και διαθέτει πλήθος δυνατοτήτων που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες των καμερών όχι μόνο των υπόλοιπων κινητών τηλεφώνων αλλά και των περισσότερων φορητών συσκευών καταγραφής εικόνας.

Πανίσχυρη και πανέξυπνη κάμερα

Η παρουσίαση του 808 PureView έγινε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας η τεχνολογία πίσω από τη συσκευή αποτελεί προϊόν πολύχρονης εργασίας και για την ανάπτυξη της η Nokia συνεργάστηκε με μια από τις κορυφαίες εταιρίες οπτικής τεχνολογίας στον κόσμο, την Carl Zeiss.

Τα προσόντα και οι επιλογές που προσφέρει στον χρήστη η κάμερα είναι εντυπωσιακές. Ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί μια εικόνα με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να ζουμάρει μια φωτογραφία χωρίς να μειώνεται καθόλου η ποιότητα της εικόνας και στη συνέχεια να «κόβει» και να «ράβει» τη ζουμαρισμένη εικόνα ώστε να φτιάξει ή να τυπώσει την εικόνα που εκείνος επιθυμεί.

Με την ανάλυση των 41 MP ο χρήστης μπορεί να τυπώνει «πεντακάθαρες» φωτογραφίες τις οποίες έχει τραβήξει με το κινητό του σε μέγεθος αφίσας! Η κάμερα τραβάει βίντεο σε επίπεδο υψηλής πιστότητας (Full High Definition) προσφέροντας και αυτή την επιλογή στους κατόχους της. Το Το 808 PureView αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά τον Μάιο και η τιμή του θα είναι 480 ευρώ.